Antena 3 CNN Actualitate Târgu Jiu. 500 de elevi din 8.000 manifestă forme periculoase de depresie

Târgu Jiu. 500 de elevi din 8.000 manifestă forme periculoase de depresie

Târgu Jiu. 500 de elevi din 8.000 manifestă forme periculoase de depresie
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Iun 2011   •   22:46

Rezultat şocant la Tîrgu Jiu unde elevii de liceu au răspuns la aşa numitele "chestionare ale depresiei". Şase adolescenţi dintr-o sută se gândesc serios la sinucidere. Psihologii au făcut testările în şcoli după ce, în mai puţin de o lună, patru elevi s-au aruncat în apele Jiului. Doi dintre ei nu au mai putut fi salvaţi.

Liceenii au dat testul depresiei la câteva zile după "epidemia de sinucideri" de la Jiu. Chestionarul trebuia să citească în minţile şi în sufletul lor. Rezultatele testării le-au dat fiori reci profesorilor. Din 8.000 de elevi, 500 manifestă forme de depresie.

Părinţii sunt şi ei îngrijoraţi. Fiecare speră în adâncul sufletului că printre cei 500 de copii cu depresie nu se numără şi al lor. Mai ales că testele nu au fost semnate de elevi.

Problemele sunt specifice însă vârstei spun psihologii. Motivele depresiei sunt multe. Uneori şi adulţii abia le suportă. Specialiştii au şi un portret robot al adolescentului cu probleme.

Rezultatele testelor au venit la finalul anului şcolar. Aşa că planurile de consiliere psihologică pentru cei 500 de elevi şi părinţii lor sunt amânate pentru toamnă.

 

×
Subiecte în articol: elevi depresie sondaj sinucidere
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close