Antena 3 CNN Actualitate Târgu-Jiu. Fetiţa găsită la ghenă în urmă cu un an va fi adoptată de o familie

Târgu-Jiu. Fetiţa găsită la ghenă în urmă cu un an va fi adoptată de o familie

Târgu-Jiu. Fetiţa găsită la ghenă în urmă cu un an va fi adoptată de o familie
Sursa foto: Foto: a1.ro
de M.Z.    |    28 Oct 2011   •   19:59

Fetiţa găsită într-o ghenă de gunoi la Târgu-Jiu, în urmă cu un an şi care a supravieţuit unor temperaturi de minus 10 grade, nu-şi cunoaşte nici acum mama care a abandonat-o.

Poliţia nu a reuşit să dea de urma ei pentru a demara procedura de decădere din drepturi. Copila este dorită de sute de cupluri din ţară şi străinătate, dar birocraţia o ţine încă în grija unui asisten maternal.

Mama ei nu a vrut-o, dar copila a fost salvată. Un bătrân i-a auzit atunci scâncetele slabe care se auzeau din ghenă şi a găsit-o. Era într-o pungă. Omul a anunţat ambulanţa, iar copilul a fost dus la spital. O minune dumnezeiască, au spus medicii, când au observat că fetiţa era perfect sănătoasă. Aşa cum este şi acum.

Ofiţerii de la Investigaţii Criminale au început ancheta. Au căutat-o pe aşa-zisa mamă peste tot - în spitalele din judeţe şi din împrejurimi.

"Nu s-a reuşit identificarea mamei care şi-a abandonat nou-născutul", a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Aşadar, medicii din spital au devenit o familie pentru fetiţa care nu şi-a cunoscut niciodată părinţii.

"În decembrie, face un an. A fost botezată de primarul municipiului Târgu-Jiu şi de preşedintele Consiliului Judeţean", a spus Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj.

Fetiţa este acum în grija unui asistent maternal, iar în cel mai scurt timp va putea fi adoptată de o familie capabilă să-i ofere dragostea de care nu a avut parte.

×
Subiecte în articol: copil fetita aruncat adoptie mama
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close