Antena 3 CNN Actualitate Atenție, urs rătăcit prin cartier! Ample operațiuni de capturare anunțate de primăria Târgu Mureș

Atenție, urs rătăcit prin cartier! Ample operațiuni de capturare anunțate de primăria Târgu Mureș

Un urs care se plimbă nestingherit prin oraș a băgat spaima în autoritățile de la Târgu Mureș. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care se va apela la o firmă specializată în astfel de activități.

Atenție, urs rătăcit prin cartier! Ample operațiuni de capturare anunțate de primăria Târgu Mureș
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   15:26

Ursul a fost văzut de mai multe ori pe două străzi din orașul Târgu Mureș, iar autoritățile au decis să-l captureze și să-l transporte în altă zonă.

Facem toate demersurile instituționale pentru a începe operațiunea de relocare a ursului semnalat de târgumureșenii din zona Tudor. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local, vom încheia un contract de prestări servicii, astfel încât să se intervină atât pentru îndepărtarea ursului, care, în această perioadă coboară în zona Tudor (străzile Negoiului și Posada)”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș.

De asemenea, autoritățile vor să obțină o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea sau împușcarea urșilor care ajung în oraș.

Vom lua toate masurile pentru obținerea derogării de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru capturarea în vederea relocării sau recoltării exemplarelor de urs”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Cetățenii din Târgu Mureș, avertizați prin RO-Alert după ce un urs a fost văzut în oraș

În noiembrie anul trecut, după una din incursiunile animalului pri oraș, oamenii au fost avertizați de pericol prin sistemul RO-Alert. Animalul s-a aventurat într-o zonă locuită de foarte multe familii cu copii mici - cel mai probabil în căutarea hranei. A fugit, în cele din urmă, înapoi spre pădure, dar reapariția lui periodică a impus acum ca edilii să ia mpsuri drastice.  


 

×
Subiecte în articol: Târgu Mureș
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close