Antena 3 Actualitate Tăriceanu, despre noul an școlar: ”Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli”

Tăriceanu, despre noul an școlar: ”Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli”

de Silvia Țigănilă    |    14 Sep 2020   •   10:00
Tăriceanu, despre noul an școlar: ”Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli”
Sursa foto: Hepta

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele.

”Dragi elevi, părinți și profesori,

Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele. Nicicând nu am avut atât de multe semne de întrebare cu privire la ce ar fi mai bine să facem. Nicicând nu ne-am temut atât de tare pentru sănătatea copiilor noștri.

Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut guvernul Orban pentru ca școlile să se deschidă în siguranță, pentru că toți știm ce au făcut. Este momentul să găsim soluții împreună pentru că acum am rămas doar noi: elevi, părinți și profesori. Noi, părinții, o să ne facem datoria. O să le asigurăm măști copiilor, o să le spunem că purtarea lor nu este o joacă, o să-i supraveghem acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome, o să stăm cu ei dacă se vor îmbolnăvi, o să facem tot ce ține de noi pentru că acesta e rolul nostru de părinți.

Dar greul cade pe cadrele didactice care, pe lângă menirea de dascăli, trebuie să se transforme în supraveghetori, experți în sănătate publică sau cadre medicale. Nicicând nu a mai apăsat o asemenea răspundere pe umerii lor și știu că ei o resimt din plin. Vor fi bâlbâieli și poate și greșeli, pentru că nimeni nu le-a spus ce să facă, dar trebuie să le tratăm cu calm, să găsim soluții ca să le îndreptăm și mai ales să avem încredere unii în alții. Acuzele nu vor rezolva nimic pentru că, în condițiile în care am fost abandonați, elevi, părinți și profesori, de către guvern, nu ne avem decât unul pe altul. Și va trebui ca împreună să trecem prin această criză. Umăr la umăr”, a scris Tăriceanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și:

Prima zi de școală. Ce reguli trebuie să respecte elevii care merg la cursuri

×
Subiecte în articol: Tariceanu şcoală

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close