x close

Tăriceanu: Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei

de D.G.    |    21 Iun 2018   •   19:53
Tăriceanu: Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei  817

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, precizează că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul "DGASPC Teleorman", adăugând că Liviu Dragnea se bucură de prezumţia de nevinovăţie până în momentul unei decizii definitive a instanţei.

Citește și: Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare

"Am luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul 'DGASPC Teleorman'. Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei. Indiferent de sentinţa definitivă, vreau să subliniez importanţa continuării dezbaterii şi adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor", a afirmat, joi, Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE AGERPRES.

Potrivit lui Tăriceanu, ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării Justiţiei şi "stoparea influenţei nocive a statului paralel".

Citește și: Avocat în dosarul lui Dragnea: Urmează un apel. Trebuie să convingem ÎCCJ că deciziile CCR trebuie aplicate

"În acelaşi timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piaţa Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor şi pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru 'statul drepţi', că ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării Justiţiei şi stoparea influenţei nocive a statului paralel", a declarat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati