Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Eu şi colegii mei nu suntem legaţi ombilical de guvernare

Tăriceanu: Eu şi colegii mei nu suntem legaţi ombilical de guvernare

Tăriceanu: Eu şi colegii mei nu suntem legaţi ombilical de guvernare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
24 Iul 2019   •   23:20

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că partidul său nu este "legat ombilical de guvernare", subliniind că nu ţine la funcţia de preşedinte al Senatului.

"În pofida faptului că am sentimentul unei responsabilităţi politice, eu şi colegii mei nu suntem însă legaţi ombilical de guvernare. Unii dintre colegii din PSD fac o apreciere greşită, care mi-a şi ajuns la urechi: 'ALDE nu o să plece de la guvernare pentru că Tăriceanu este preşedinte al Senatului'. Funcţia de preşedinte al Senatului este una extrem de onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestiunea asta. Nici pe colegii mei care sunt miniştri nu i-a născut mama miniştri, nici pe mine - preşedinte al Senatului. Am avut în timpul activităţii mele politice diferite funcţii de înaltă responsabilitate, dar nu m-am cramponat de nicio funcţie. Nu ăsta este elementul care ar trebui să stea la baza acestei analize", a afirmat, miercuri, Tăriceanu la TVR1.

El a menţionat că unii colegi ai săi au cerut ieşirea de la guvernare, dar argumentele proguvernare au fost bazate "pe ideea de a menţine stabilitatea politică".

"Relaţia în multe locuri este foarte tensionată. Sunt colegi de-ai mei, cu care am discutat, care au cerut să ieşim de la guvernare. Da, sunt unii care cred că nu mai are vreun sens. (...) Sunt nemulţumiţi pentru că la nivel local trebuia replicată coaliţia de la nivel central. (...) Argumentele pe care le-am dat colegilor de a rămâne în continuare la guvernare au fost bazate în special pe ideea de a menţine stabilitatea politică şi de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. (...) Nu fac din guvernare o profesie, nici pentru mine şi nici colegii mei. Avem o responsabilitate, dar această responsabilitate trebuie să se regăsească şi la parteneri în ceea ce priveşte atitudinea comună în faţa actului de guvernare. (...) Dacă responsabilităţile nu le împărţim şi PSD spune 'noi suntem partid mare şi noi luăm toate deciziile', ALDE are posibilitatea să spună 'ok, nicio problemă'. Nu e o ameninţare. E o constatare", a adăugat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: presedintele ALDE presedinte
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close