Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu cere închiderea site-ului Administrației Prezidențiale

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administrației Prezidențiale

Călin Popescu Tăriceanu cere închiderea site-ului Administrației Prezidențiale. Liderul ALDE îl acuză pe Klaus Iohannis de fake news.

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administrației Prezidențiale
Sursa foto: Hepta
02 Mai 2020   •   11:37

”Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020. Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea.

În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: "Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă" (sursa: https://www.presidency.ro/.../declaratia-de-presa-sustinuta-d...).” scrie Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook. 

După ce arată că nu s-a întâmplat în Franța acest lucru, liderul ALDE transmite că ”În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.”

”În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României (sursa: https://www.presidency.ro/.../declaratia-de-presa-sustinuta-d...).

Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic.

Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului (https://comunitate.orange.ro/.../2317375-site-uri-inchise-anc...), site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro.” a conchis Tăriceanu. 

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close