Tăriceanu, despre noul dosar al lui Victor Ponta: ''Se încearcă scoaterea din cursă a unor lideri politici''

de D.G.    |    06 Sep 2016   •   15:30
Tăriceanu, despre noul dosar al lui Victor Ponta: ''Se încearcă scoaterea din cursă a unor lideri politici'' sursa: Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în cazul fostului premier Victor Ponta, care este pus sub control judiciar pentru 60 de zile, ar putea fi vorba despre o încercare a adversarilor săi politici de a-l "scoate din cursa" alegerilor parlamentare, potrivit Agerpres.

"În afară de ceea ce a apărut în public nu ştiu nimic în plus şi ar fi şi nefiresc să stau să comentez acuzaţiile care i se aduc. În preajma campaniilor electorale, am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenţie în forţă care a îndepărtat mulţi candidaţi. Se pare că începutul campaniei electorale pentru parlamentare reia acelaşi clişeu de la locale - se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenţi, prin acuzaţii care, după aceea, dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoşi din cursă şi cred că acesta este cazul lui Victor Ponta", a declarat Tăriceanu, marţi, la Senat.

Întrebat cine ar beneficia de o eventuală înlăturare a lui Victor Ponta din cursa alegerilor, Tăriceanu a spus: "În mod normal, adversarii lui".

"Astea sunt aberaţii care apar periodic, mai ales din partea celor care ştiu că nu se vor mai regăsi pe liste şi încearcă să facă un şantaj de joasă speţă", a susţinut preşedintele Senatului, întrebat în legătură cu posibile situaţii în care cei ce doresc să candideze în alegeri oferă bani în acest sens.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că, în ceea ce priveşte ALDE, există criterii de desemnare a candidaţilor şi că dispoziţiile legii privind finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice au fost respectate la alegerile locale.

"În ce priveşte ALDE, avem o serie de criterii de selecţie pentru cei care vor să candideze la Parlament. În primul rând, pentru cei care sunt parlamentari contează modul în care şi-au desfăşurat activitatea politică din punct de vedere calitativ, dar şi al prezenţei în Parlament. Încercăm să promovăm oameni care au credibilitate la nivel naţional şi local şi ne aşteptăm ca toţi cei care doresc să candideze să poată să îşi şi susţină campania electorală. Campania electorală se poate desfăşura şi nu facem nimic altceva decât ceea ce prevede legea de finanţare a campaniilor electorale şi a partidelor politice. Există nişte plafoane stabilite de lege, pe care le-am respectat şi la alegerile locale. Acelaşi lucru îl vom face şi la alegerile parlamentare", a explicat Tăriceanu.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care a fost audiat marţi. Potrivit unui comunicat al DNA, Ponta este urmărit penal într-un nou dosar, pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Alegeri 2020
Parteneri
x close