Antena 3 CNN Actualitate Cât ne va costa să vorbim în roaming, începând cu 30 aprilie

Cât ne va costa să vorbim în roaming, începând cu 30 aprilie

Cât ne va costa să vorbim în roaming, începând cu 30 aprilie
21 Apr 2016   •   10:32

La 30 aprilie 2016 intră în vigoare ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017.

Astfel, in aceasta perioada, utilizatorii romani care au ales planurile tarifare de baza pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica in tarile UE la aceleasi costuri ca in Romania, la care operatorii pot adauga o taxa suplimentara de maximum 5 eurocenti/minut pentru apelurile efectuate catre statele membre UE, maximum 1,14 eurocenti/minut pentru apelurile primite, cel mult 2 eurocenti pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) catre țarile UE, in timp ce accesul la internet poate fi taxat suplimentar cu maximum 5 eurocenti/MB (toate fara TVA).

Taxarea serviciilor de roaming in UE

Daca un furnizor alege sa aplice o suprataxa, fie pentru toate serviciile in roaming (apeluri efectuate, apeluri primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful national in afara rețelei si suprataxa aplicata nu trebuie sa depaseasca urmatoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fara TVA) pentru traficul de date.

ATENTIE! Utilizatorii de cartele preplatite trebuie sa incarce un credit suplimentar din care sa se deduca valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor in roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii.

Sursa: Antena Satelor

×
Subiecte în articol: roaming tarife
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close