Antena 3 CNN Actualitate Tariful la energie a rămas neschimbat după ce prețul certificatelor verzi a fost evidențiat separat în factură

Tariful la energie a rămas neschimbat după ce prețul certificatelor verzi a fost evidențiat separat în factură

Tariful la energie a rămas neschimbat după ce prețul certificatelor verzi a fost evidențiat separat în factură
12 Iun 2014   •   17:00

Reprezentanții Enel susțin că tariful la energie a rămas neschimbat la 26 iulie 2012, după ce legislația din sectorul regenerabilelor s-a modificat, iar prețul certificatelor verzi a trebuit evidențiat separat în factură, informează AGERPRES.
Până la 26 iulie 2012, consumatorii plăteau tarife la energie care includeau și prețul certificatelor verzi.

De la acea dată, legislația s-a modificat, iar o nouă Lege, 134/2012, a introdus obligația ca aceste certificate verzi să apară ca o linie distinctă în factură.

Potrivit ANRE, furnizorii au adăugat această linie cu prețul certificatelor, însă au păstrat acest preț și în tariful energiei. Practic, consumatorul plătea de două ori contribuția pentru certificate.

Ca urmare a acestor modificări, în perioada 26 iulie — 31 decembrie 2012, la prețul reglementat anterior stabilit de ANRE, preț care includea deja componenta de achiziție de certificate verzi, furnizorii de energie electrică au facturat certificatele verzi în continuare conform prevederilor Legii nr. 220/2008, cu modificările și completările ulterioare, evidențiind, apoi, și separat, în factură, valoarea acestora, conform Legii 134/2012, spun reprezentanții ANRE.



×
Subiecte în articol: Enel
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close