Antena 3 Actualitate Dezastru la Tarom! Acesta este salariul pe care-l duc acasă angajaţii după ce le-au fost tăiate sporurile

Dezastru la Tarom! Acesta este salariul pe care-l duc acasă angajaţii după ce le-au fost tăiate sporurile

16 Feb 2021   •   09:38
Dezastru la Tarom! Acesta este salariul pe care-l duc acasă angajaţii după ce le-au fost tăiate sporurile
Sursa foto: Facebook Tarom

Situaţia de la Tarom a devenit dramatică pentru salariaţii companiei.

Acordul colectiv între conducere şi salariaţi a expirat şi, drept urmare, Tarom va plăti, în continuare, doar salariile de bază.

Efectele s-au simţit deja în buzunare: în contul lunii trecute, compania a plătit lichidarea la salariul de bază, fără niciun spor.

Documentul care expirat cuprindea tocmai sporurile pentru angajaţi, în timp ce contractul colectiv de muncă reglementează salariile de bază.

Directorul general Mihăiţă Ursu i-a informat pe angajaţ printr-un document intern că, de acum înainte, vor primi doar salariile de bază.

Acordul colectiv nu a fost reînnoit pentru că sindicatele au cerut sporuri majorate

Asta înseamnă că, în cazul însoţitorilor de bord, dispare suma de 56 de euro pe care aceştia o primeau la o cursă dus-întors.

Ei rămân cu salariile de bază, care oscilează în jurul sumei de 2.000 de lei.

Sindicatele au partea lor de vină în această situaţie: când s-a negociat, liderii de sindicat au cerut majorarea sporurilor însă, în contextul pierderilor mari pe care Tarom le înregistrează, conducerea nu a putut accepta această revendicare.

Marţi, reprezentanti ai sindicatelor din Tarom urmau să vină la sediul companiei şi să semneze acordul colectiv. În condiţiile în care acordul va fi semnat, reprezentanţii Tarom acordul dau asigutari că, de miercuri, banii vor fi viraţi în conturile angajaţilor.

×
Subiecte în articol: Tarom

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close