Antena 3 CNN Actualitate Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, rupe tăcerea: ”Nu avem nicio reacție de nicăieri”

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, rupe tăcerea: ”Nu avem nicio reacție de nicăieri”

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat din București, care a murit  la spital după ce ar fi fost bătut de polițiști, rupe tăcerea.

Tatăl lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, rupe tăcerea: ”Nu avem nicio reacție de nicăieri”
de Roxana Mihăiescu    |    02 Oct 2023   •   14:04

Astăzi va fi făcută necropsia tânărului care a murit în urma scandalului cu agenții de la Secția 17 din București. Familia și apropiații susțin în continuare faptul că tânărul a fost omorât în bătaie de polițiști. 

”Necropsia a început deja, ne așteptăm să confirme ceea ce noi credem cu convingere că moartea a survenit în urma bătăii aplicate cu multă cruzime de acești milițieni”, a mărturisit tatăl tânărului mort.

Ion Giosu, tatăl tânărului de 30 de ani, a mers mai departe cu o plângere. Mai mult decât atât, părintele a solicitat un expert separat, care să se ocupe de acest caz. 

”Da, deocamdată nu avem nicio reacție de nicăieri, de niciun fel și e vorba de o plângere de omor. Dacă nici măcar o plângere de omor nu e tratată cu celeritate, atunci e grav. Da, expertul este prezent în sală și participă, nu doar se uită. Expertul parte participă alături de medicul legist al INML-ului la necropsie”, a spus tatăl tânărului.

Citește și: Tânăr din București, în comă după ce ar fi fost bătut și încătușat de polițiști | Agenții neagă și spun că bărbatul era violent și se afla sub influența drogurilor sau alcoolului

Mai mult decât atât, bărbatul susține că Eduard se afla într-o stare bună, până în momentul în care polițiștii i-au aplicat acele lovituri, după cum se observă în imaginile surprinse pe camerele de supraveghere.

”Viu, nevătămat și vioi, fiind urmărit de doi milițieni”, a mai spus bărbatul. 

Cât despre rezultatele venite de la spitalul municipal, care arată faptul că tânărul avea în sânge nu mai puțin de 6 substanțe interzise, Ion Giosu susține că trebuie să se stabilească vechimea lor, asta pentru că starea în care se afla Eduard era una normală. 

”Da, cinci sau șase. Într-adevăr, în primul rând trebuie văzute concentrațiile și vechimea lor. Pentru că, din câte am înțeles din explicațiile unor medici, dacă ar fi luat toate acele substanțe odată, nu mai aveau milițienii ocazia să-l bată”. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reamintim că incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, pe o stradă din Sectorul 5, după ce bărbatul de 30 de ani ar fi ieșit să fumeze dintr-un bloc unde avea loc o petrecere. Un vecin a sunat la 112 pentru a anunța că un bărbat aflat în zonă era dezbrăcat, agitat și dezorientat. După ce polițiștii au ajuns la fața locului, aceștia spun că tânărul era incoerent în vorbire și părea să fie băut sau drogat. 

De asemenea, autoritățile susțin că unul dintre polițiști ar fi fost rănit de bărbatul dezbrăcat în timpul intervenției, motiv pentru are au recurs la fapte violente pentru a-l imobiliza. 

La acel moment, prietena lui Eduard a ieșit din bloc să-l caute și povestește că l-a găsit înconjurat de agenți, într-o baltă de sânge. A fost dus de urgență la spital, iar ulterior a fost operat de câteva ori.  A stat mai multe zile în comă la spital, iar mai apoi s-a stins din viață.

×
Subiecte în articol: București politisti
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close