Antena 3 CNN Actualitate "Raiul şi-a vărsat toate lacrimile". Tatăl lui Robert, românul mort în Italia, a fost adus pe targă la înmormântarea fiului său

"Raiul şi-a vărsat toate lacrimile". Tatăl lui Robert, românul mort în Italia, a fost adus pe targă la înmormântarea fiului său

Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort în Italia. Tatăl românului, rănit în aceeaşi tragedie, a fost adus pe targă pentru a-şi conduce fiul pe ultimul drum.

"Raiul şi-a vărsat toate lacrimile". Tatăl lui Robert, românul mort în Italia, a fost adus pe targă la înmormântarea fiului său
Sursa foto: Corriere.it
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   11:17

Înmormântarea a avut loc joi, 1 iunie, în mica biserică ortodoxă din via Carlo Mayr, din Ferrara.

Tânăra victimă se numea Robert Pricopi, un român de 20 de ani. Pe 15 mai, cei trei români lucrau pe acoperișul unui șopron din Jolanda di Savoia, în zona de sud a Ferrarei, când coșul de lift în care se aflau s-a rupt și a căzut de la o înălțime de 10 metri.

Tânărul de 20 de ani, locuitor din Codigoro, a murit două zile mai târziu în spital, la fel ca și celălalt muncitor, Ionel Costin, în vârstă de 50 de ani, care a decedat pe 25 mai.

Citeşte şi: Ea este fetita ucisă într-un apartament din Sectorul 4! Anchetatorii au primit rezultatele testelor ADN ale cadavrului găsit într-o canapea, în București

Tatăl lui Robert, Fănel, urmează să fie operat și are mai multe fracturi la picioare.

În timpul slujbei de înmormântare, pe un perete al bisericii au fost proiectate fotografii din viața lui Robert. Poliția a deschis o anchetă și are patru suspecți în acest caz.

Durere nemărginită la înmormântarea lui Robert Pricopi, tânărul român mort într-un tragic accident de muncă în Italia

Tatăl său, care este internat încă în spital, la secția de Ortopedie, în urma aceluiași accident care i-a luat viața fiului său, a insistat să fie și el prezent la biserică. Imagini video de la înmormântare: Filippo Rubin.

Publicată de Rotalianul - Revista românului din Italia pe Joi, 1 iunie 2023

Robert, condus de tatăl lui pe ultimul drum. Bărbatul a fost adus pe targă, pentru a-și lua rămas bun de la fiul său 

Imaginile de la înmormântarea lui Robert sunt absolut sfâșietoare. Deși este imobilizat într-o targă, tatăl lui Robert nu s-a dezlipit o clipă de lângă sicriul băiatului său pe care l-a pierdut mult prea devreme și pe care l-a îngropat chiar de Ziua Copilului.

Vestea morții lui Robert a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Pe rețelele de socializare românii din Ferrara au postat sute de mesaje de condoleanțe pentru familia îndoliată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Raiul și-a vărsat toate lacrimile pentru Robert Pricopi al nostru, un băiat special, atât de tânăr, atât de plin de viață și vise.

Am avut norocul să-l cunosc pe acest om blând, cu o lume interioară grozavă de explorat și exprimat, datorită pasiunii sale pentru muzică. Avea atât de mult talent și ambiție și creativitate.

Sunt atât de multe emoții pe care vreau să le exprim acum, sunt rănită, furioasă, în neîncredere, dar știu că nimeni nu îl poate readuce la viață.

Citeşte şi; Doi tineri, o fată şi un băiat, au murit pe loc într-o maşină strivită de un TIR, după un accident în Ilişeşti, Suceava

Această tragedie este atât de nedreaptă și inexplicabilă, în această viață, care dă și ia totul.Îi auzi pe acești tineri vorbind despre ziua de mâine, le vezi entuziasmul, ideile și speranța și începi să trăiești și să speri din nou cu ei, și apoi dintr-o dată, sfârșitul.

Sunt mulți prieteni ai lui Robert care își amintesc de el cu afecțiune frățească, aceiași prieteni cu care și-a împărtășit cele mai mari pasiuni: artă, muzică, rap și după-amiezile la Centrul Social din Codigoro. (....) Fie-ți țărâna ușoară, dragă Robert, să-ți ții familia de mână în această grea încercare și să fii o inspirație de iubire pentru toți prietenii tăi.

Ești în inimile noastre, astăzi și pentru totdeauna”, a postat o româncă pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Italia targa români în Italia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close