Antena 3 CNN Actualitate Tatăl care și-a bătut cu bestialitate băiatul de șapte ani a fost pus în libertate! Bărbatul mai făcuse șase ani de închisoare după ce și-a violat fiica vitregă

Tatăl care și-a bătut cu bestialitate băiatul de șapte ani a fost pus în libertate! Bărbatul mai făcuse șase ani de închisoare după ce și-a violat fiica vitregă

Decizie șocantă în cazul băiatului de şapte ani trântit la pământ şi lovit cu bestialitate de tatăl său. Barbatul a fost pus, miercuri, sub control judiciar, dupa ce fusese retinut pentru 24 de ore de catre autorități. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât barbatul este recidivist. Acesta a făcut 6 ani de închisoare dupa ce și-a violat fiica vitregă.

Tatăl care și-a bătut cu bestialitate băiatul de șapte ani a fost pus în libertate! Bărbatul mai făcuse șase ani de închisoare după ce și-a violat fiica vitregă
de Carmina Pricopie    |    Mia Lungu    |    10 Feb 2021   •   16:15

Cel care a filmat incidentul extrem de violent este chiar fratele de 15 ani al copilului. Din informaţiile obţinute, se pare că băiatul a încasat bătaie de la tatăl său din motiv că nu şi-a făcut temele. Imaginile greu de privit au revoltat o ţară întreagă.

Bărbatul a fost reţinut marți și a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Instanța a hotărât, miercuri, ca tatăl bătăuș să fie eliberat sub control judiciar.

Imaginile şocante cu băiatul care era bătut de tatăl său au apărut pe internet după ce fratele mai mare al copilului a mers la şcoală şi i-a arătat filmarea unei profesoare. Acesta a povestit faptul că sunt mereu bătuţi şi i-a arătat unui asistent social cicatricile pe care le are. 

"Eu știam că băiețelul provine dintr-o familie cu probleme. S-a discutat de nenumărate ori cu părinții, dar că venea întotdeauna ingriit la școală, cu mâncare, apă, caiete.

I-am oferit varianta de a-i face băiețelului un certificat de adaptare curiculara, i-am oferit și varianta de a face o cerere să repede clasa I, pentru că întradevar nu se descurcă." a povestit pentru Antena 3, directorul școlii, Camelia Câmpescu.

Mama copilului a asistat la bătaie și nu a făcut nimic pentru a-l apară pe băiețelul de șapte ani

Asistenţii sociali spun că mama copiilor ar avea probleme psihice, însă nu are un certificat care să ateste acest lucru. Fata sa din prima căsătorie au fost violată în urmă cu 10 ani de bărbatul care şi-a bătut copilul, faptă pentru care a făcut șase ani de închisoare, iar aceasta a fost trimisă în plasament.

Acum, soţia, şi cei 4 băieţi, se află sub protecţia autorităţilor însă, se ia în calcul varianta ca cei doi să fie decăzuţi din drepturile părinteşti având în vedere că în filmare apare şi mama băieţulului care a asistat la întreaga scenă fără să încerce să îşi apere copilul.

"În motivare, magistrații spun că era la a treia revizuire a dosarului de către Comisia de Eliberări Condiționate și l-au eliberat. Nu au ținut cont de faptul că bărbatul mai avusese două pedepse cu închisoarea, cu executare, iar fapta pentru care a fost în cele din urmă condamnat era extrem de gravă: își violase una dintre cele două fete vitregi.

Ce m-a șocat pe mine este, însă, faptul că actuală soție, cea care apare în imagini, este cea care l-a vizitat de câte ori a putut la penitenciar.", a povestit în platoul stirilor, Carmina Pricopie, senior-editor Antena 3, secția investigații.

Cele două fete ale agresorului au împlinit între timp vârsta de 18 ani şi au plecat în străinătate. Acum, în casa bărbatului mai locuiau patru băieţi. Cel care a făcut publice imaginile în vârstă de 15 ani, gemenii de 14 ani şi micuţul de 7 ani din imaginile terifiante. 

NR.226/VIII/3                                  
                                                                                 
C O M U N I C A T
10.02.2021

               Procuror Neagu Lidia din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, comunic următoarele:

La data de 14.01.2021, inculpatul M. M. se afla la domiciliu împreună cu toți membrii familiei, împrejurări în care, i-a solicitat minorului M. A. T. să rezolve niște exerciții pe care le avea ca temă pentru acasă. Minorul a întâmpinat dificultăți în rezolvarea exercițiilor respective, motiv pentru care, inculpatul l-a ridicat cu forța brațelor de pe scaunul de la masă, l-a trântit cu putere de pardoseală, după care, l-a imobilizat cu o mână și folosind un corp dur, din lemn, i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul feselor și al membrelor, cauzându-i acestuia suferințe fizice.

La desfășurarea acestui eveniment au asistat toți membrii familiei, care nu au intervenit, fiindu-le teamă să nu fie agresați și ei la rândul lor. O parte din eveniment a fost surprinsă prin filmare cu telefonul mobil personal, din aceeași cameră, de către minorul M. D. B..

Ulterior, filmarea în cauză a ajuns la alți membri ai familiei, precum și la reprezentanți ai Compartimentului Asistență Socială din cadrul Primăriei com. Frumosu, cei din urmă sesizând organele de poliție competente. Ca măsură de protecție a membrilor familiei a fost dispusă măsura instituționalizării acestora în Centrul Social pentru Victimele Violenței Intrafamiliale din Gura Humorului, în vederea evitării contactului direct cu inculpatul.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”, faptă prev. de art. 199, alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193, alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41, alin. (1) din Codul Penal.

Faţă de inculpatul M.M s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în data de 09.02.2021.

Prin ordonanţa emisă la data de 10.02.2021, s-a dispus  luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10.02.2021, faţă de inculpatul M.M..

Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă specifică urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumția de vinovăție de care beneficiază inculpatul.


PROCUROR,
Neagu Lidia

Copil bătut crunt de tată sub privirile mamei

"Polițiștii au decis ca bărbatul să fie reținut pentru 24 de ore și urmează ca mâine să fie dus în fața procurorilor care vor decide dacă se va cere arestarea sa pentru 30 de zile. Imaginile sunt surprinse undeva în luna ianuarie, iar incidentul nu a fost semnalat la autorități, mama refuzând să depună orice fel de plângere.

Autoritățile au aflat însă de agresarea copilului, așa că o echipă mixtă din angajați de la Protecția copilului Suceava și polițiști au mers zilele trecute acasă la familie de unde au luat copiii din acea locuință, precum și pe mamă.

Aceasta nu a vrut inițial să meargă, dar a fost convinsă să meargă la un centru de ocrotire din Gura Humorului", a relatat, marți, corespondentul Antena 3, Paul Ciurari.

×
Subiecte în articol: batut inchisoare violat tatal control judiciar
Parteneri
Horoscop 2 iunie 2023. Taurii se gândesc la cifre, Leii sunt îndrăgostiţi
x close