Antena 3 CNN Actualitate Tatiana, fata ucisă lângă şcoala din Ardud, a salvat trei copii după moarte: "Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă"

Tatiana, fata ucisă lângă şcoala din Ardud, a salvat trei copii după moarte: "Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă"

Tatiana, fata în vârstă de 15 ani, care şi-a pierdut viaţa într-un accident lângă şcoala din Ardud, a salvat trei copii după moarte.

Tatiana, fata ucisă lângă şcoala din Ardud, a salvat trei copii după moarte: "Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă"
Sursa foto: Facebook | presasm.ro
de Alin Tarnovschi    |    18 Feb 2022   •   15:07

Tatiana a fost lovită de o maşină, chiar pe trecerea de pietoni din dreptul şcolii, pe 9 februarie. După ce a lovit-o pe tânără, şoferul, un tânăr de 19 ani din satul Răteşti, comuna Beltiug (Satu Mare), a fugit de la locul accidentului.

Martorii au sunat atunci la numărul unic de urgenţă 112, iar o ambulanţă a transportat-o pe Tatiana la un spital din Cluj, însă după o săptămână, fata s-a stins din viaţă.

În săptămâna în care Tatiana a fost în spital, familia s-a rugat pentru o minune, însă rănile suferite au fost extrem de grave, iar şansele de recuperare erau zero.

Astfel, medicii a explicat familiei că singura soluţie prin care o altă minune s-ar putea produce este transplantul.

Drept urmare, familia a acceptat ca Tatiana să salveze trei copii chiar şi după moarte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii! Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme.

Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant.

Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop.

Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook - Agenţia Naţională de Transplant.

Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii! Transplantul înseamnă...

Publicată de Agentia Nationala de Transplant pe Joi, 17 februarie 2022

×
Subiecte în articol: ardud Satu Mare accident
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close