Antena 3 CNN Actualitate Tații, obligați să-și ia concediu de paternitate, minim două luni. Psiholog: "Copiii crescuți împreună cu părinții au o sănătate mai bună"

Tații, obligați să-și ia concediu de paternitate, minim două luni. Psiholog: "Copiii crescuți împreună cu părinții au o sănătate mai bună"

O directivă europeană ar putea obliga taţii să îşi ia concediu de paternitate, pentru cel puţin două luni, cu scopul de a crea o legătură cu nou-născutul.

Tații, obligați să-și ia concediu de paternitate, minim două luni. Psiholog: "Copiii crescuți împreună cu părinții au o sănătate mai bună"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   12:59

Uniunea Europeană va impune şi angajatorilor să le facă un program flexibil părinţilor care au copii până în 8 ani. Aceştia pot cere să lucreze mai puţine ore, pentru a petrece mai mult timp alături de cei mici.

"Să fie obligatoriu este și mai bine. Și că se extinde până la vârstă de 8 ani. Noi în ultimii ani asistăm la acele câmpanii de promovare în care vorbim de calitatea relației cu copilul.", a explicat, la Antena 3, psihologul Mirela Zivari.

"Este extrem de important ca, în primii ani de viață, prezența și calitatea relației cu copilul să-i formeze cele mai puternice stări și sentimente de încredere.

Copiii crescuți împreună cu părinții sunt mai puternici, mai adaptabili, riguroși, au o sănătate mai bună, în comparație cu cei care, din nefericire, ajung să fie lăsați în creștere pe mâna unor necunoscuți.", a mai precizat aceasta.

×
Subiecte în articol: tații concediu de paternitate copiii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close