Antena 3 CNN Actualitate Taverna Racilor Timişoara, închisă de comisarii ANPC | Primele imagini cu neregulile găsite în restaurant

Taverna Racilor Timişoara, închisă de comisarii ANPC | Primele imagini cu neregulile găsite în restaurant

Restaurantul Taverna Racilor Timişoara a fost închis de comisarii ANPC, care au publicat şi primele imagini cu neregulile găsite în timpul controlului efectuat.

Taverna Racilor Timişoara, închisă de comisarii ANPC | Primele imagini cu neregulile găsite în restaurant
Sursa foto: TikTok / tavernaracilortimisoara | ANPC
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   13:00

Taverna Racilor Timişoara, restaurantul deţinut de Paul Nicolau, cunoscut în mediul online drept Pescobar, a fost închis după un control efectuat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit ANPC, restaurantul deschis la Timişoara de Pescobar are autorizaţie de la ONRC şi DSVSA, dar nu are autorizaţie din partea Primăriei Timişoara.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În urma controlului, comisarii ANPC au aplicat două sancţiuni contravenţionale, dintre care un avertisment şi o amendă în valoare de 15.000 de lei. Totodată, aceştia au dispus oprirea temporară a serviciilor până la remediere, dar şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

Citeşte şi: Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor, spune că se încearcă șantajarea lui: "Direct la Parchetul General mă duc!"

"Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare - spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare -caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate: 136 kg.

Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru).

Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut", se arată într-un comunicat al ANPC.

×
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close