Antena 3 CNN Actualitate Milioane de șoferi ar putea plăti din nou taxa auto. Ministrul Finanțelor a recunoscut

Milioane de șoferi ar putea plăti din nou taxa auto. Ministrul Finanțelor a recunoscut

Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România. Ministrul Finanțelor, Dan Vilceanu, a anunțat în exclusivitate la Antena 3 că sunt discuții la nivelul Guvernului cu privire la această nouă taxă.

Milioane de șoferi ar putea plăti din nou taxa auto. Ministrul Finanțelor a recunoscut
Sursa foto: hepta
de Gina Vacariu    |    30 Sep 2021   •   09:54

”În primul rând trebuie să ne gândim cum facem cu această taxă. Pentru că am avut situații în care a trebuit să dăm banii înapoi la oameni, pentru că a fost gândită greșit. O propunere era să fie inclusă în prețul combustibilului. Sunt tot felul de propuneri. 

Când vom avea o soluție clară, o vom comunica”, a declarat Dan Vîlceanu la Antena 3. 

Transportatorii au protestat, miercuri, cu 100 de TIR-uri în fața Guvernului

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a organizat miercuri, 29 septembrie, o acțiune de protest pentru a cere soluționarea problemelor din Transporturi.

Asociațiile patronale din transporturile rutiere au protestat după ce Ministerul Finanțelor, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, nu a renunțat la impozitarea diurnei pe care o consideră venit salarial.

Șoferii sunt revoltați de intenția ANAF de a le impozita diurnele, chiar și cele primite în ultimii cinci ani, dar si de prețurile polițelor RCA.

"Toate nemulțumirile sunt din cauza tuturor guvernelor, dar mai nou, actualul prim-ministru, domnul Cîţu, fost ministru de Finanțe, pe timpul pandemiei, anul trecut, spunea că ne ajută cu eșalonarea datoriilor către stat. Bun, ne-a ajutat, aşa este.

Protestatar: "Astăzi ne-a scos în stradă impozitarea diurnelor, poliţa RCA care a explodat nejustificat"

Luna trecută am plătit 460 de lei şi acum am plătit 1.200 de lei. Deci de trei ori. Nu o consider justificativă. La fiecare faliment al unei societăți de asigurări, imediat explodează. Deci vine din spate explozia prețurilor la RCA.

Până în anul în curs, anul trecut nu ne carantinau. Intram în țară indiferent din ce zonă veneam, deci nu erau probleme. Anul acesta deja a început cu probleme, dar eu nu văd ceva justificat, întrucât eu dacă merg la o firmă la încărcat, eu nu am contact cu respectivii angajați", a spus unul dintre șoferii care au protestat miercuri în fața Guvernului.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Vîlceanu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close