Antena 3 CNN Actualitate Taxa auto NU mai poate fi recuperată pe cale amiabilă de la stat. Care sunt alternativele şoferilor

Taxa auto NU mai poate fi recuperată pe cale amiabilă de la stat. Care sunt alternativele şoferilor

Taxa auto NU mai poate fi recuperată pe cale amiabilă de la stat. Care sunt alternativele şoferilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Feb 2017   •   08:23

Şoferii care au plătit taxele auto, nu îşi mai pot recupera banii pe cale amiabilă de la stat. Şi asta pentru că odată cu abrogarea ordonanţei, au dispărut şi metodele prin care aceşti bani să fie returnaţi. Există totuşi şi altă variantă de recuperare a sumelor pentru taxele auto. Declaraţiile au fost făcute de însuşi Ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Cine credea că până acum poate depune pur şi simplu un dosar la ANAF şi să îşi recupereze banii pe cale amiabilă eşalonat, timp de 5 ani de zile, acum nu mai are nicio şansă, din păcate. Singura variantă rămâne instanţa de judecată. Procesul poate dura până la un an, iar cheltuielile de judecată pot depăşi chiar şi 1.200 de lei.  

Astfel că autorităţile române au două alternative pentru a regla această problemă: fie emit o nouă ordonanţă, fie emit o lege exclusivă prin care să fie menţionate regulile de bază prin care aceşti bani să poată fi recuperaţi de şoferii români.

×
Subiecte în articol: şoferi Daniel Constantin timbru de mediu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close