Antena 3 CNN Actualitate Taxa de acces în staţiunea Mamaia, declarată discriminatorie de Curtea de Apel Bucureşti

Taxa de acces în staţiunea Mamaia, declarată discriminatorie de Curtea de Apel Bucureşti

Taxa de acces în staţiunea Mamaia, declarată discriminatorie de Curtea de Apel Bucureşti
17 Feb 2010   •   21:52

Curtea de Apel Bucureşti a dispus la 13 ianuarie 2010 anularea hotărârii prin care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a declarat taxa de acces în staţiunea Mamaia ca fiind nediscriminatorie. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti obligă CNCD să declare această taxă ca fiind una discriminatorie şi să emită o hotărâre în acest sens, relatează publicaţia Cuget Liber.

Curtea de Apel Bucureşti cere astfel anularea hotărârii 528/15.10.2008 emisă de CNCD, prin care instituţia constata caracterul nediscriminatoriu al taxei instituite de Consiliul Local Municipal Constanţa. Aceasta prevedea obligativitatea ca posesorii autoturismelor care nu sunt înmatriculate în judeţul Constanţa să plătească o taxă specială pentru a putea intra în staţiunea Mamaia.

În termeni oficiali, Instanţa a ?anulat hotărârea 528/2008 emisă de pârât (n.r. - CNCD)? şi obligă Consiliul pentru Combaterea Discriminării ?să emită o hotărâre prin care să constate şi să soluţioneze fapta de discriminare prevăzută de art. 10, litera h din OG nr. 137/2000?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close