Antena 3 Actualitate Înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani va fi taxată suplimentar. Taxe noi pentru români, odată cu PNRR

Înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani va fi taxată suplimentar. Taxe noi pentru români, odată cu PNRR

de Gina Vacariu    |    03 Iun 2021   •   11:41
Înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani va fi taxată suplimentar. Taxe noi pentru români, odată cu PNRR

Vom plăti taxe mai multe si mai mari pentru a circula cu mașina. Noul Plan pentru redresarea economiei prevede taxarea vehiculelor mai vechi de 15 ani. Mai mult, vom plati o taxa ecologica pentru toate mașinile.

Autoritățile promit că vor construi 434 de kilometri de autostradă până în anul 2026, în ciuda faptului că, inițial, se vorbea despre 655 de kilometri. Banii necesari pentru autostradă ar fi 7,6 miliarde de euro. 

Potrivit PNRR, autostrăzile care vor primi bani sunt A8 Autostrada Unirii (este vorba despre sectoarele din capetele șoșelei din Târgu Mureș și Târgu Neamț), dar și A7 (sectorul Ploiești-Pașcani prin Buzău și Bacău). 

În textul PNRR, apar însă și anumite taxe noi. 

- transportatorii vor plăti o taxă pe distanță, în loc de tonaj. Cu alte cuvinte, rovinieta va fi înlocuită cu o taxă pe suta de kilometri, la fel ca în alte țări. 

- înmatricularea vehiculelor mai vechi de 15 ani, taxată

- o nouă taxare ecologică pentru toate autovehiculele (taxă auto)

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close