Antena 3 CNN Actualitate Taxele mari de însoţitor îi fac pe părinţi să-şi lase copiii singuri în spital, la Suceava

Taxele mari de însoţitor îi fac pe părinţi să-şi lase copiii singuri în spital, la Suceava

Părinţii care vor să se interneze cu copiii în spital trebuie să dea plătească sume deloc mici, iar taxa diferă de la un spital la altul.

Taxele mari de însoţitor îi fac pe părinţi să-şi lase copiii singuri în spital, la Suceava
Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    23 Iun 2021   •   15:03

Unul dintre cele mai scumpe spitale de la noi din ţară este Spitalul Județean Suceava, unde taxa de însoţitor este de 70 de lei pe zi, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Spre comparaţie, la Spitalul Clinic de Urgență de Copii "Grigore Alexandrescu" din București, taxa de însoțitor a fost actualizată în luna mai și este, în prezent, 25 de lei.

Taxa de însoțitor, 25 lei la "Grigore Alexandrescu" în București, 70 lei la Suceava

La spitalele din Suceava, costul a fost majorat, de curând, de la 55 de lei la 70 de lei, a spus medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. Suma ar trebui să acopere micul dejun, prânzul și cina, dar și un pat separat. 

Din această cauză, multe mame sunt nevoie să-şi lase copiii singuri în salonele de spital. O spitalizare de 10 de zile cu copilul, spre exemplu, scoate din buzunarele părinţilor 700 de lei.

"A fost 55 de lei pe zi și acum recent, s-a mărit la 70 de lei. E foarte mult. Dacă cel mic este internat pentru zece zile, atunci părintele trebuie să achite 700 de lei. 

E foarte greu să plătești, dar e și mai greu să-și lași copilul singur în spital", povesteşte Elena B. Din Suceava.

Ce implică taxa de însoţitor

Taxa de însoţitor se aplică în cazul copiilor mai mari de 3 ani, atunci când mama doreşte să stea cu ei în spital sau în cazul persoanelor adulte care solicită să rămână alături de pacienți pe parcursul spitalizării acestora.

Spitalul Județean Suceava are una dintre cele mai mari taxe de însoțitor din țară. La Spitalul de Urgență de Copii "Grigore Alexandrescu" din București, taxa de însoțitor a fost actualizată în luna mai și este de 25 de lei, iar la Suceava a fost majorată de la 55 de lei la 70 de lei.
 

×
Subiecte în articol: taxa taxă însoţitor spital copii Suceava
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close