Antena 3 CNN Actualitate Taxă nouă pentru turiștii care își vor face concediul la Mamaia: „O vor plăti cu drag”

Taxă nouă pentru turiștii care își vor face concediul la Mamaia: „O vor plăti cu drag”

Turiștii care aleg să își petreacă anul acesta concediul de vară pe litoralul românesc, în Constanța sau Mamaia, vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Acesta ar fi trebuit să fie achitată de unitățile de cazare.

Taxă nouă pentru turiștii care își vor face concediul la Mamaia: „O vor plăti cu drag”
Sursa foto: Hepta Syndicate / Marian ilie
de Ioana Mircea    |    14 Mar 2023   •   16:44

O taxă de oraș sau o taxă turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului. Asta ar trebui să plătească turiștii care aleg să își petreacă vacanța de vară la Mamaia sau Constanța.

Taxa a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local și ar fi fost introdusă la cererea patronatelor.

„În momentul de față taxa este în vigoare, doar că nu este încasată de la turiști, ci de la agenții economici cu unități de cazare. A fost introdusă la solicitarea patronatelor din Constanța-Mamaia. Ei au propus, în octombrie-noiembrie 2022, introducerea taxei turistice”, a spus George Măndilă, consilierul personal al primarului Vergil Chițac.

Citește și: Orașele din România care vor avea zbor direct către Litoral. Românii vor ajunge de 16 ori mai rapid

În acest sens, aparatul Primăriei Constanța lucrează la proiectul care va intra în procedură de transparență publică și speră ca la mijlocul lunii mai taxa să fie încasată de la vizitatori.  

„Nu cred că taxa turistică va speria turiștii. Patronii, dacă exista riscul să sperie turiștii cu această taxă, și-ar fi asumat-o ei, dar au spus că așa îi va responsabiliza mai mult pe turiști. Sunt și alte orașe care au așa ceva. E vorba de 3 lei sau 5 lei.

Cei 1% vor fi încasați la recepție. I-am întrebat pe patroni dacă nu iau în calcul că se vor certa cu turiștii care și-au achitat prin agenții, din timp, sejurul, iar când ajung la recepție li se cer banii pentru această taxă de 1%? Mi-au spus că o s-o plătească cu drag ”, a adăugat Măndilă, potrivit adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close