Antena 3 CNN Actualitate Șeful ANRE, anunț despre "taxa pe soare" din România: "Vă pot spune foarte clar"

Șeful ANRE, anunț despre "taxa pe soare" din România: "Vă pot spune foarte clar"

George Niculescu, președintele Autoritatății Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a făcut un anunț cu privire la obligativitatea plății "taxei pe soare" în România.

Șeful ANRE, anunț despre "taxa pe soare" din România: "Vă pot spune foarte clar"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    20 Feb 2024   •   21:00

În contextul tranziției energetice, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu, a emis o declarație fermă pentru a clarifica speculațiile privind introducerea unei presupuse "taxe pe soare".

Acesta a subliniat importanța prosumatorilor ca actori esențiali în transformarea durabilă a sistemelor electroenergetice. În declarația sa, el a explicat că legislația europeană și națională încurajează implicarea prosumatorilor în tranziția energetică, conferindu-le drepturi precum posibilitatea de a livra surplusul de energie în rețea și de a beneficia de compensații.

Președintele ANRE a respins categoric zvonurile apărute în spațiul public privind presupusele "intenții” sau "planuri” ale ANRE de a implementa o astfel de taxă. El a reiterat faptul că ANRE nu are în vedere elaborarea unui cadru de reglementare pentru introducerea unei "taxe pe soare" și a invitat asociațiile de profil la un dialog constructiv pentru beneficiul prosumatorilor.

"Ținând cont de faptul că nu există o obligație de introducere a unei taxe sau a unui tarif, vă pot spune foarte clar că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei nu are în vedere niciun plan de elaborare a unui cadru de reglementare prin care să se introducă o așa numită "taxă pe soare”.

Resping categoric zvonurile apărute în spațiul public cu privire la "intențiile” sau "planurile” ANRE pe acest subiect și lansez invitația asociaților de profil la un dialog constructiv din care să aibă de câștigat prosumatorii”, a spus George Niculescu, președintele ANRE

×
Subiecte în articol: taxa pe soare ANRE
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close