Antena 3 CNN Actualitate Taxe da, drumuri ba. Un nou proiect de lege prevede amenzi mărite pentru şoferii fără rovignetă

Taxe da, drumuri ba. Un nou proiect de lege prevede amenzi mărite pentru şoferii fără rovignetă

Taxe da, drumuri ba. Un nou proiect de lege prevede amenzi mărite pentru şoferii fără rovignetă
Sursa foto: drumuri
15 Apr 2010   •   20:38

Nu avem drumuri, dar avem atât de multe gropi încât nimeni nu le poate număra. În schimb, Ministerul Transporturilor ne pregăteşte o surpriză. O nouă formă a rovinietei. Potrivit unui proiect, cine va fi prins circulând fără rovinietă va plăti o amendă şi, obligatoriu, va achita şi taxa de drum, plus taxa de recuperare a actelor.

Taxa de drum îi va lasa cu buzunarele goale pe cei care nu îşi plătesc rovinieta. Cei de la CNADNR s-au gândit că ar fi mai bine ca cei care circulă în afara localităţilor ilegal să plătească un tarif de despăgubire egal cu taxa de rovinietă pe un an.

Adică 500 de lei amenda, plus tariful de despăgubire, încă 130 de lei, şi alţi 130 de lei dacă vă cumpăraţi rovignieta pe un an. Total: 760 de lei. Numai că transportatorii nu văd lucrurile aşa. Cu cât e mai mare autovehiculul, cu atât taxa creşte.

Iar din luna august se schimbă şi sistemul de depistare al şoferilor care circulă ilegal. De la 1 august nu vor mai fi eliberate rovignietele autocolante, tariful de utilizare al drumurilor naţionale va fi plătit prin rovignieta electronică

Tot de atunci intră în vigoare şi noul tarif. Numai că transportatorii nu vor să lase lucrurile aşa. Au contestat această taxă pe care o consideră abuzivă şi spun că în comitetul de dialog social s-a dat aviz negativ pentru noua reglementare.



Observator

×
Subiecte în articol: taxa drumuri gropi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close