Antena 3 CNN Actualitate Taxe majorate cu 30% pentru permise și taloane auto. Lista noilor tarife

Taxe majorate cu 30% pentru permise și taloane auto. Lista noilor tarife

Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și a taloanelor auto s-au majorat cu 30%, începând cu 17 iunie. Vezi mai jos cât costă acum eliberarea permisului de conducere și certificatele de înmatriculare.

Taxe majorate cu 30% pentru permise și taloane auto. Lista noilor tarife
de Cristina Tudorache    |    19 Iun 2020   •   22:20

Astfel, de la 17 iunie, pentru a obține permisul de conducere, înainte de a susține examenul teoretic, trebuie să plătești o taxă de 89 de lei, cu 21 de lei mai mult decât în trecut. Taxele de examinare și reexaminare au fost eliminate începând cu 1 februarie 2017.

Cât costă eliberarea certificatului de înmatriculare

Pentru certificatele de înmatriculare, Direcţia de Permise anunţă un preţ de 49 de lei, cu 12 lei mai mult decât înainte. 

Taxa de eliberare a autoriației provizorie costă acum 13 lei.

Creșterea costurilor pentru eliberarea documentelor auto este pusă pe seama inflaţiei. Tarifele anterioare erau neschimbate din anul 2009. În România, se înmatriculează, anual, circa 1 milion de maşini.

Toate taxele anunțate de Direcția Regim Permise de Conducere

- 20 lei/placă tip A - plăci normale cu dimensiunea 110 x 520mm, folosite pentru toate autovehiculele (2 plăci - 40 lei).

- 23 lei/placă tip B -plăci de formă dreptunghiulară cu dimensiunea 200x340mm (descrise și ca ”pătrate”), folosite doar pentru partea din spate a remorcilor sau a vehiculelor 4 x 4, dacă au un astfel de spațiu prevăzut din construcție.

- 17 lei/placă tip C - plăci folosite doar pentru motociclete, dimensiunea de 130x240 mm.

- 45 lei/operatiune - atribuire numar preferential: atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare, la alegerea solitantului la care se adaugă și valoarea plăcilor cu număr de înmatriculare (tip A,B sau C).

- 30 lei/operațiune - păstrare număr: păstrarea combinației numărului de înmatriculare înainte de înstrăinarea vehiculului. Plăcile cu număr de înmatriculare ramân la solicitant.

- 13 lei - contravaloarea autorizației provizorii a circulației.

- 49 lei - contravaloarea certificatului de înmatriculare.

- 89 lei - contravaloarea permisului de conducere.

Taxele pot fi achitate în numerar, prin internet banking, prin virament poștal sau mandat poștal (la oricare oficiu poștal).

×
Subiecte în articol: permis conducere talon

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close