Antena 3 CNN Actualitate Se schimbă legea pentru taximetriștii din România. Cresc tarifele și apar noi condiții!

Se schimbă legea pentru taximetriștii din România. Cresc tarifele și apar noi condiții!

Schimbări importante pentru șoferii și companiile de taximetre, dar și pentru clienții acestui tip de servicii. Cresc tarifele și apar noi condiții!

Se schimbă legea pentru taximetriștii din România. Cresc tarifele și apar noi condiții!
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   21:10

În contextul unei propuneri legislative ce vrea să aducă schimbări în sistemul de taximetrie din România, Legea 38/2003 se pregătește să primească prima sa actualizare semnificativă după aproape două decenii de stagnare.

Propunerea a trecut tacit de Senat, fiindcă termenele legale de dezbatere și vot nu au fost îndeplinite. Schimbările propuse aduc modificări importante atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

Una dintre cele mai importante modificări vizează tarifele. Propunerea prevede dublarea tarifului de pornire, cu o condiție esențială: acesta nu poate depăși dublul tarifului de distanță, exprimat în lei pe kilometru. Aceasta este o schimbare majoră față de regula actuală, care limitează tariful de pornire la maxim echivalentul tarifului de distanță, scrie playtech.ro.

În plus, se impune un tarif de noapte, cu posibilitatea de a fi cu până la 50% mai mare decât tariful de zi, și se oferă șoferilor posibilitatea de a majora cu 50% tarifele pentru cursele în afara localității.

O altă schimbare vizează situațiile în care într-o localitate nu există transportatori autorizați pentru serviciile de taxi.

Propunerea permite consiliilor locale să preia controlul direct al acestor servicii, folosind vehiculele deținute de primării și eliberând licențe specifice în acest scop.

Aceste modificări propuse au potențialul de a moderniza și de a îmbunătăți semnificativ serviciile de taximetrie din România.

×
Subiecte în articol: taxi taximetrişti tarife conditii
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close