Antena 3 CNN Actualitate Zeci de telefoane îngropate în șanțurile de la marginea drumurilor din România. Ce pățeai dacă erai apelat de pe unul dintre ele

Zeci de telefoane îngropate în șanțurile de la marginea drumurilor din România. Ce pățeai dacă erai apelat de pe unul dintre ele

O grupare de cetățeni bulgari acuzată că a obţinut 500.000 de euro din înşelăciuni în România și Bulgaria a fost depistată în România. Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, joi, o percheziție în București, la locuința unora dintre suspecți.

Zeci de telefoane îngropate în șanțurile de la marginea drumurilor din România. Ce pățeai dacă erai apelat de pe unul dintre ele
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    10 Dec 2020   •   17:34

Indivizii foloseau numai telefoane cumpărate din piețe și le îngropau în șanțurile de pe marginea drumurilor, înainte de a se întoarce în Bulgaria. Grupul infracțional era format din cetățeni bulgari și acționa în România și Bulgaria, potrivit DIICOT.

Unii dintre ei, aşa-numiţii „vartachi", sunau la întâmplare la diferite numere de telefon fixe şi sub diverse pretexte induceau în eroare şi înşelau persoanele vătămate, de la care cereau şi obţineau sume importante de bani şi/sau bunuri de valoare, iar alții aveau rolul de a recruta și controla curierii care preluau banii şi obiectele de valoare de la victime.

Indivizii închiriau camere în hoteluri şi pensiuni unde nu erau necesare documente de identitate, cumpărau cartelele SIM de la diferite chioşcuri, benzinării şi supermarketuri și foloseau doar aparate mobile cumpărate din târguri și piețe.

Mai multe dispozitive mobile au fost ascunse în şanţurile de pe marginea drumurilor, înainte de a intra în Bulgaria, în timp ce altele erau distruse.

Prejudiciul estimat ajunge la 500.000 de euro.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close