Antena 3 CNN Actualitate Temele de importanţă majoră pentru România discutate în şedinţa CSAT

Temele de importanţă majoră pentru România discutate în şedinţa CSAT

Temele de importanţă majoră pentru România discutate în şedinţa CSAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Sep 2015   •   15:23

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în şedinţa CSAT s-a discutat despre implementarea Strategiei Naţionale de Apărare, situaţia "complicată" din Orientul Mijlociu, prezenţa României în cadrul acţiunilor NATO, dar şi despre participarea la forţele de menţinere a păcii sub egida ONU.
   
"Au fost aprobate o serie de documente care s-au întocmit pentru a putea aplica această Strategie (Naţională de Apărare a Ţării - n.r.), printre care planul de implementare, Carta Albă a Apărării, strategia care se referă la ordinea publică şi alte documente care ţin de acelaşi context", a declarat Iohannis, cu privire la modul în care se implementează Strategia Naţioanlă de Apărare a Ţării, subiect care s-a aflat în atenţia CSAT.
   
O a doua temă majoră a fost situaţia din Orientul Mijlociu, în special cea din Siria şi Iran.
   
"Mai multe materiale au fost prezentate în acest complex, pentru a permite o informare corectă a membrilor CSAT", a precizat Iohannis.
   
CSAT a discutat şi despre prezenţa românească în cadrul NATO, "iar aici toată lumea a fost evident de acord să participăm aşa cum se cuvine la foţele de intervenţie NATO", a arătat preşedintele.
   
De asemenea, s-a discutat despre participarea României la forţele de menţinere a păcii organizate sub egida ONU.
   
"Aici toată lumea a fost de acord că va trebui să avem o contribuţie mai mare decât este cea pe care o avem acum", a spus preşedintele, adăugând că mai multe detalii vor fi oferite ulterior pe acest subiect.

Citiţi şi: Klaus Iohannis: Am putea folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor

×
Subiecte în articol: CSAT sedinta CSAT NATO Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close