Antena 3 CNN Actualitate Temperaturi de 20 de grade în octombrie şi iarnă secetoasă. Vezi prognoza meteo pe trei luni

Temperaturi de 20 de grade în octombrie şi iarnă secetoasă. Vezi prognoza meteo pe trei luni

Temperaturi de 20 de grade în octombrie şi iarnă secetoasă. Vezi prognoza meteo pe trei luni
Sursa foto: prognoza
21 Oct 2009   •   14:35

Se anunţă o iarnă secetoasă. Hidrologii spun că ultimele trei luni din acest an vor fi sărace în ploi şi ninsori. Potrivit prognozei hidrologice, cantităţile de precipitaţii vor fi sub mediile multianuale, în mai toate zonele ţării. În schimb, se anunţă temperaturi mai mari decât de obicei.

În luna octombrie, ploile vor fi mai puţine decât de obicei. Hidrologii anunţă precipitaţii mai reduse cu până la 50% faţă de cantitatea normală pentru această perioadă a anului. În schimb, temperaturile se menţin ridicate, putând depăşi şi 20 de grade Celsius.

Şi în noiembrie temperaturile vor fi peste cele normale. Totuşi, în partea a doua a lunii sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ninsoare. Tot atunci, hidrologii prognozează apariţia fenomenelor de gheaţă la mal, pe cursul râurilor Bistriţa, Olt şi Mureş, dar şi pe unele râuri din centrul şi nordul tarii.

Odată cu răcirea vremii, în depresiunile montane se va produce ceaţă cu depunere de chiciura. Vântul îşi va face simţită prezenţa atât în zonele de câmpie, cât şi la munte.
Antena 3

×
Subiecte în articol: prognoza meteo toamnă frig seceta temperaturi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close