Antena 3 CNN Actualitate Temperaturi ridicate şi ploi, în următoarele două săptămâni. Vezi prognoza meteo

Temperaturi ridicate şi ploi, în următoarele două săptămâni. Vezi prognoza meteo

Temperaturi ridicate şi ploi, în următoarele două săptămâni. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: photofurl.com
de M.Z.    |    17 Apr 2012   •   12:10

Temperaturile vor creşte în următoarele două săptămâni, în întreaga ţară, estimează meteorologii. Vremea se va încălzi mai ales după data de 22 aprilie, însă vor exista şi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se vor caracteriza prin precipitaţii în speciale în zonele de deal şi de munte.

În Banat, vremea va fi rece în primele zile ale intervalului analizat (17-30 aprilie), cu temperaturi maxime care nu vor depăşi, în medie, 12-14 grade Celsius, potrivit prognozei elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Ulterior, valorile termice vor creşte treptat, în special spre sfârşitul intervalului, când atât temperaturile minime, cât şi cele maxime se vor situa peste normele climatologie. Temporar, va ploua, îndeosebi în prima parte a perioadei, iar în zilele 17-18 aprilie instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi şi ploi moderate sau însemnate cantitativ.

În Crişana, după câteva zile mai reci la începutul intervalului, valorile termice vor creşte treptat. Din 25-26 aprilie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime care vor depăşi în medie 20 grade Celsius. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente şi mai însemnate cantitativ.

Pentru zona Transilvaniei, meteorologii estimează că vremea va fi normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât spre sfârşitul intervalului temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 grade Celsius. Temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar ploile vor fi mai importante cantitativ în zilele de 17 şi 18 aprilie, dar şi în 21 şi 22 aprilie.

Locuitorii din zona Dobrogei vor avea parte, începând de joi, de valori termice uşor peste mediile climatologice ale perioadei. Cu toate acestea, temporar va ploua, în general slab, iar în 18-19 aprilie este de aşteptat o accentuare a instabilităţii atmosferice, cu posibilitatea unor averse moderate cantitativ.

În Maramureş, este preconizată o creştere treptată a valorilor termice, urmând ca din zilele de 25-26 aprilie, vremea să devină caldă pentru această perioada, cu maxime care vor depăşi, în medie, 22 de grade Celsius. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente. Izolat, cantităţi mai importante de apă se pot acumula în 17-18 aprilie şi în 21-22 aprilie.

Vremea în zona Moldovei se anunţă mai rece decât normal în primele zile ale intervalului, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade Celsius, apoi se va încălzi treptat. Spre finalul intervalului, valorile termice vor depăşi normele climatologice ale perioadei. Ploile vor fi mai frecvente până în jurul datei de 22 aprilie, iar în primele zile sunt posibile şi averse mai importante cantitativ.

În Muntenia, vremea va fi în general normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi uşor, maximele termice urmând să depăşească, în medie, valoarea de 22 grade Celsius. În primele zile instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar aversele vor fi, local, moderate sau mai importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai redusă.

În Oltenia, până în jurul datei de 22 aprilie nu vor fi modificări importante ale regimului termic, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât spre finalul intervalului va deveni mai caldă decât normalul perioadei. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată la începutul intervalului, când vor fi posibilie şi averse mai importante cantitativ.

La munte, temperaturile minime se vor mai situa, în medie, aproape de limita de îngheţ până în 22 aprilie, apoi vor creşte treptat. Valorile termice maxime vor fi în creştere, în special în a doua parte a intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele zile ale intervalului analizat, când sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ, iar pe crestele cele mai înalte, trecător mai sunt de aşteptat precipitaţii mixte. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi la sfârşitul intervalului.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

×
Subiecte în articol: meteo vreme prognoza meteo ANM incalzire ploi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close