Antena 3 CNN Actualitate Temperaturi sub media normală și ploi în majoritatea regiunilor țării! Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Temperaturi sub media normală și ploi în majoritatea regiunilor țării! Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Temperaturi sub media normală și ploi în majoritatea regiunilor țării! Cum va fi vremea săptămâna aceasta
16 Iun 2014   •   13:44

Temperaturile medii se vor situa în această săptămână sub media normală și va ploua moderat în majoritatea regiunilor țării, urmând ca, de săptămâna viitoare, vremea să se încălzească, conform estimărilor Autorității Naționale de Meteorologie pentru intervalul 16 - 29 iunie.  Banat: Până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă, în medie în jurul valorii de 23 de grade, apoi vor crește până la medii cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 și 25 iunie. În prima săptămână, minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se situeze în jurul a 14 — 15 grade. În intervalul 16 — 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, în timp ce ploi slabe mai pot apărea și în perioada 24 — 29 iunie.

Crișana: În prima săptămână a intervalului temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în perioada 23 — 29 iunie maximele termice cresc ușor și se vor situa, în medie, între 25 și 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Temporar va ploua în perioadele 17 — 20 iunie și 23 — 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ în jurul datelor de 17 și 24 iunie.

Transilvania: Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 20 și 22 de grade, apoi vor crește ușor și se vor încadra, până la sfârșitul intervalului, între 23 și 26 de grade Celsius. Valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 10 și 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în perioada 21 — 23 iunie, dar în restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ în zilele de 18, 19 și 24 iunie.

Maramureș: Pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, regimul termic nu va avea variații importante și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 23 și 25 de grade și minime, în medie, între 10 și 13 grade Celsius. Temporar, va ploua în general slab.

Moldova: Până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă, în medie la 21 — 22 de grade, apoi vor crește până la medii cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 și 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 14 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată îndeosebi în perioada 16 — 20 iunie când, local, se vor putea acumula cantități mai importante de apă.

Dobrogea: Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 22 și 24 de grade, apoi vor crește și se vor menține la valori normale pentru această perioadă a anului, în medie 26 de grade, până la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variații mici de-a lungul întregului interval și vor fi cuprinse, în medie, între 15 și 17 grade. În primele cinci zile ale perioadei de prognoză, se vor semnala averse, în general moderate cantitativ, iar probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată și în jurul datei de 24 iunie.

Muntenia: În intervalul 16 — 20 iunie, maximele termice vor avea oscilații de la o zi la alta și se vor situa în medie între 21 și 24 de grade, valori sub cele normale pentru această perioadă. Începând cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor crește și vor ajunge la medii între 26 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori între 23 și 25 iunie. Minimele nocturne se vor încadra, de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 și 15 grade. În primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar în zilele de 16, 18, 19 și 20 iunie se vor cumula cantități de apă mai însemnate. După data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scăzută.

Oltenia:În primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 20 și 24 de grade, valori sub cele normale pentru această perioadă. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor crește și vor ajunge la medii între 25 și 28 de grade. Temperaturile minime se vor încadra, pe tot parcursul intervalului, între 13 și 15 grade. În perioada 16 — 20 iunie, va ploua temporar, iar în zilele de 18 și 19 iunie se vor cumula cantități de apă mai însemnate. După data de 21 iunie, probabilitatea de ploi se va reduce.

La munte regimul termic, atât cel diurn cât și cel nocturn, va fi constant în prima săptămână și se va situa sub cel normal pentru această perioadă, cu maxime medii între 13 și 15 grade și minime în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua săptămână, valorile termice vor fi în creștere și se vor înregistra temperaturi medii diurne între 16 și 18 grade și minime în medie de 8 — 9 grade. Probabilitatea de ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, cu mențiunea că, în perioada 16 — 20 iunie, aversele vor fi în general moderate cantitativ.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo iunie ploi
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close