Antena 3 CNN Actualitate Temperaturi tropicale în România. Cum va fi vremea în această vară

Temperaturi tropicale în România. Cum va fi vremea în această vară

Temperaturi tropicale în România. Cum va fi vremea în această vară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Mai 2016   •   14:04

Meteorologii anunţă că, în acest an, vom avea parte de o vară călduroasă şi aproape lipsită de precipitaţii în luna iulie. Prognoza este asemănătoare şi pentru luna august.

VREMEA ÎN LUNA IUNIE 2016

Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, repectiv 18,3 grade Celsius. 

Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice și local în cele sud-estice și estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de media climatologică.

VREMEA ÎN LUNA IULIE 2016

Temperaturile medii ale aerului se vor situa peste normalul perioadei în sud-estul și local sudul și estul țării, iar în rest vor fi valori termice apropiate de media climatologică, adică 20,2 grade Celsius. 

Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

VREMEA ÎN LUNA AUGUST 2016

Temperatura aerului se va situa peste medie în sud-est și local în sud și vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de normal, 19,5 grade Celsius. 

Cantitățile totale de precipitații se vor menține deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând regiunile nordice unde se vor apropia de norma multianuală.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close