Antena 3 CNN Actualitate Tensiuni în Valea Jiului. Minerii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Tensiuni în Valea Jiului. Minerii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Tensiuni în Valea Jiului. Minerii s-au îmbrâncit cu jandarmii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    07 Mar 2012   •   13:42

Cei peste 3.000 de mineri care participă la marşul de protest din municipiul Petroşani se îndreptau miercuri în jurul orei 13,00 spre ieşirea din oraş, jandarmii încercând pentru câteva momente să îi convingă să nu se deplaseze spre Defileul Jiului, momentul nefiind lipsit de mai multe îmbrânceli de o parte şi de alta.

Într-un final, liderii de sindicat aflaţi în fruntea coloanei au reuşit să îi liniştească pe protestari şi au ajuns la o înţelegere prin care coloana să se deplaseze până în zona cartierului Livezeni la marginea oraşului Petroşani spre podul de peste Jiu.

Minerii scandează în continuare 'Nu cedăm!', 'Bucureşti!', 'Unitate!', dar şi lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Minerii din Valea Jiului au declanşat protestele luni dimineaţă, când aproximativ 50 din cei 300 de mineri de la Lonea care lucrau în schimbul întâi au refuzat să intre în subteran. Ulterior, câteva sute de mineri de la exploatările Paroşeni, Vulcan şi Lupeni s-au solidarizat cu colegii lor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul discursului susţinut în Parlament, că autorităţile ar trebui să se concentreze pe „mineritul rentabil”.

Redeschideţi mineritul care a devenit rentabil (...) Trebuie să generăm locuri de muncă”, a spus preşedintele României.

Reprezentanţii minerilor se vor întâlni la ora 16.00 cu oficialii Ministerului Economiei.




×
Subiecte în articol: mineri proteste Petrosani Valea Jiului
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close