Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleşcanu: Decizia CCR a clarificat anumite aspecte; rămâne problema existenţei unei majorităţi în Parlament

Teodor Meleşcanu: Decizia CCR a clarificat anumite aspecte; rămâne problema existenţei unei majorităţi în Parlament

Teodor Meleşcanu: Decizia CCR a clarificat anumite aspecte; rămâne problema existenţei unei majorităţi în Parlament
Sursa foto: Foto: gov.ro
18 Sep 2019   •   22:26

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că decizia luată miercuri de Curtea Constituţională a României clarifică anumite aspecte, dar rămâne problema existenţei unei majorităţi în Parlament.

Teodor Meleşcanu a explicat, la un post de televiziune, că moţiunea de cenzură va arăta care este echilibrul forţelor politice în Parlament.

''Decizia CCR nu se discută, ci se aplică. Este obligatorie. Din acest punct de vedere s-au clarificat anumite aspecte, dar a rămas problema de bază referitoare la sprijinul Parlamentului, existenţa unei majorităţi în Parlament. Probabil va avea loc într-o perioadă scurtă de timp. Moţiunea de cenzură ne va da o idee foarte clară cu privire la echilibrul de forţe din Parlament şi după aceea se vor adopta măsuri ca să poţi să vii în faţa Parlamentului, inclusiv prin negocieri politice care se pot face'', a declarat Teodor Meleşcanu.

Primul-ministru Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD că va merge cu Guvernul în Parlament pentru remaniere.

''Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult timp. Aşteptăm moţiunea de cenzură'', a declarat Viorica Dăncilă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close