Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleșcanu, despre conflictul din Orientul Mijlociu: 'Nu cred că pentru moment România este expusă'

Teodor Meleșcanu, despre conflictul din Orientul Mijlociu: 'Nu cred că pentru moment România este expusă'

Fostul ministru de externe Teodor Meleșcanu a declarat miercuri că este nevoie de o pozitie unitara a UE in privinta conflictului SUA-Iran, astfel incat conflictul desfasurat acum pe teritoriul Irakului sa nu extinda si in alte tari.

Teodor Meleșcanu, despre conflictul din Orientul Mijlociu: 'Nu cred că pentru moment România este expusă'
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Ian 2020   •   11:06

„Era de asteptat o reactie a Iranului, reactie pe care de fapt au si anuntat-o public. E foarte greu de presupus cum se vor desfasura lucrurile in continuare. Asteptam cu totii declaratia presedintelui Trump.

Pentru moment, acest conflict se poarta doar pe teritoriul Irakului. Eu cred ca e nevoie la nivelul Uniunii Europene de a discuta si de a adopta o pozitie comuna la care sa contribuie si Romania. Din punctul meu de vedere consider ca va fi necesara adoptarea unei pozitii intelepte, in conditiile in care tari membre UE au continuat relatiile cu Iranul si dupa decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear.

Nu cred ca pentru moment Romania este expusa. Lucrul cel mai important este sa intelegem ca este nevoie de pozitii si de idei de a preveni escaladarea si extinderea acestui conflict. Vom vedea cum vor evolua pozitiile in perioada urmatoare”, a zis Teodor Melescanu.

Meleșcanu, despre conflictul Iran - SUA: 'Nu cred ca pentru moment Romania este expusa'

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu Orientul Mijlociu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close