Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleșcanu, în scandalul mutării Ambasadei României la Ierusalim: „Putem ajunge la orice, și la conflict constituțional”

Teodor Meleșcanu, în scandalul mutării Ambasadei României la Ierusalim: „Putem ajunge la orice, și la conflict constituțional”

Teodor Meleșcanu, în scandalul mutării Ambasadei României la Ierusalim: „Putem ajunge la orice, și la conflict constituțional”
Sursa foto: foto- Captură Antena 3
09 Mai 2018   •   17:25

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a făcut o serie de declarații legate de mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Întrebat dacă s-ar putea ajunge la un conflict între președinte și guvern în cazul în care președintele nu e de acord cu mutarea ambasadei, ministrul a spus că există această posibilitate. 

„E un element foarte periferic al discuțiilor noastre. Nu am ajuns la acest punct și nu avem în plan să ajungem la acest punct. Preocuparea noastră e să facem o analiză cât mai serioasă în legătură cu implicațiile juridice, politice, economice și de altă natură ale unei eventuale relocări a Ambasadei României la Ierusalim și să oferim argumentele necesare decidenților politici pentru a adopta o poziție comună. Obiectivul pentru care am prezentat acel memorandum la nivelul Guvernului a fost acela de a putea face o analiză care să confere tuturor decidenților politici să aibă poziții similare pe această temă. Dacă se întâmplă o să vedem. Putem ajunge la orice, și la conflict constituțional”, a afirmat Teodor Meleșcanu. 

În ceea ce privește posibile pierderi economice ale firmelor românești în urma deciziei lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul, Meleșcanu a spus că „deocamdată singura consecință este ieșirea SUA din acordul nuclear cu Iranul și revenirea la programul de sancțiuni cu Iranul”.

„Pentru toate celelalte părți care sunt implicate în acest acord nuclear rămân valabile prevederile din tratat atâta timp cât nu se retrag din el. Din acest punct de vedere nu avem probleme. Suntem preocupați și dorim să contribuim la găsirea unor soluții care să depășească această situație”, a adăugat Meleșcanu. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close