Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleșcanu, precizări legate de situația din Grecia: „Nu există niciun fel de indiciu că ar fi fost implicat vreun turist român”

Teodor Meleșcanu, precizări legate de situația din Grecia: „Nu există niciun fel de indiciu că ar fi fost implicat vreun turist român”

Teodor Meleșcanu, precizări legate de situația din Grecia: „Nu există niciun fel de indiciu că ar fi fost implicat vreun turist român”
25 Iul 2018   •   12:50

Situaţia este dramatică în zonele devastate de incendiile de vegetaţie din Grecia. Bilanţul a ajuns la 81 de morţi şi 200 de răniţi iar autorităţile de la Atena au cerut ajutor intrenaţional penrtru că nu au resurse suificiente pentru a face faţă dezastrului.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a făcut precizări la Antena 3 cu privire la acest subiect. 

„Pentru moment, autoritățile nu ne-au dat niciun fel de informație cu privire la turiști români care ar putea să fie afectați de incendiul respectiv. S-a constituit din partea Ambasadei României un grup cu Ministerul de Externe pe What's App, care ne furnizează în timp real orice informație care apare. Pentru moment, nu există niciun fel de indiciu că ar fi fost implicat vreun turist român”, a explicat ministrul. 

Teodor Meleșcanu a făcut și câteva recomandări românilor care și-au planificat vacanța în Grecia și urmează să plece. 

„Noi suntem în legătură și cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism tocmai pentru a furniza informații în legătură cu zonele care ar putea să ridice probleme. Sfatul pe care îl dau e să se evite zona în care au avut loc și au în continuare loc incendii. Din punctul meu de vedere, e mai important să asigurăm securitatea și viața cetățenilor în situațiile foarte dificile care sunt acum”, a spus Meleșcanu. 

×
Subiecte în articol: romani Grecia Teodor Meleşcanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close