x close

Teodorovici, despre discuţiile de la Cotroceni: „Încă o dovadă de lipsă de respect a preşedintelui Iohannis faţă de membrii Cabinetului”

06 Sep 2018   •   17:02
Teodorovici, despre discuţiile de la Cotroceni: „Încă o dovadă de lipsă de respect a preşedintelui Iohannis faţă de membrii Cabinetului”

Discuţiile de joi de la Cotroceni, între doi consilieri ai preşedintelui Klaus Iohannis şi doi miniştri desemnaţi de premierul Viorica Dăncilă, au reprezentat o lipsă de respect a preşedintelui faţă de membrii Guvernului, în condiţiile în care nu s-a ştiut de la început că preşedintele nu va participa la întâlnire, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au ajuns, joi, la Palatul Cotroceni, unde preşedintele Klaus Iohannis convocase consultări cu premierul Viorica Dăncilă pe tema rectificării bugetare, în condiţiile în care, între timp, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea, fără avizul CSAT. Cei doi miniştri au intrat la discuţii cu doi consilieri prezidenţiali, nefiind primiţi de către şeful statului.

Neparticiparea preşedintelui la întâlnire a reprezentat o lipsă de respect faţă de membrii Cabinetului, consideră Teodorovici.

”Rugămintea mea a fost la cei doi consilieri să îl invite pe preşedinte în timpul discuţiei, dacă tot doreşte clarificări. Era momentul să primească răspuns la toate întrebările pe care le ridică în spaţiul public, dacă tot eram acolo. Nu conta dacă doamna premier a fost sau nu de faţă. Dânsa a desemnat doi miniştri ai Guvernului cu toate documentele, informaţiile necesare ca domnul preşedinte să înţeleagă care a fost logica. De asta am şi fost prezenţi, pentru a aduce toate clarificările la întrebările preşedintelui. A fost încă o dovadă de lipsă de respect faţă de membrii Cabinetului. Măcar să se fi ştiut de dinainte că e o discuţie între miniştrii trimişi de la Guvern şi doi consilieri ai preşedintelui. Este o măsura care face parte, din păcate, din încercarea preşedintelui de a menţine situaţia conflictuală”, a spus ministrul, pentru Digi 24.

Teodorovici a subliniat că premierul Viorica Dăncilă avea deja stabilit un program de vizite externe.

”Ieri a venit această invitaţie din partea preşedintelui, după ora începerii şedinţei de Guvern. Dacă se dorea o discuţie pe un astfel de subiect, se putea trimite către noi invitaţia înainte, pentru că doamna premier să decidă, în funcţie de această solicitare. Dânsa avea deja un program de vizite externe, un angajament asumat cu partenerii internaţionali, de a merge în Spania. Dânsa a propus ca la discuţiile de azi să merg eu şi Tudorel Toader. La această discuţie de azi, preşedintele nu a venit, considerând probabil mult prea jos nivelul discuţiei, să vorbească cu doi miniştri, şi a trimis doi consilieri pe probleme economice şi juridice”, a spus Teodorovici.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati