Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici, după afirmația că va exista o criză uriașă în România: „Nu cred că urmează o astfel de situație”

Teodorovici, după afirmația că va exista o criză uriașă în România: „Nu cred că urmează o astfel de situație”

Teodorovici, după afirmația că va exista o criză uriașă în România: „Nu cred că urmează o astfel de situație”
12 Apr 2018   •   19:23

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a comentat pe baza afirmației făcute de economistul șef al Băncii Naționale că urmează o criză în România, mai mare decât cea din 2009. 

„Eu am vorbit cu domnul guvernator un lucru foarte simplu și sper să se țină cont de el. Aceste declarații din spațiul public sau de pe site-ul Băncii Naționale ori să fie asumate de Banca Centrală ori, dacă nu, fiecare își poate exprima punctul de vedere, menționând că nu reprezintă o poziție oficială a Băncii Naționale. Sau părerile personale se pun în altă parte, nu pe site-ul oficiale Băncii Naționale. Așa cum eu nu pot să-mi exprim părerea personală pe site-ul Ministerului de Finanțe. Dacă am un punct de vedere, fac în așa fel încât să nu ajungă pe pagina oficială pentru că oamenii nu știu ce să mai creadă”, a spus Teodorovici. 

Eugen Teodorovici a dat de înțeles că nu există motive de îngrijorare și că nu crede că România se îndreaptă spre situația unei crize. 

„Eu să știți că și în 2009 am spus că acea criză am creat-o noi, ca țară. Noi nu eram în situația în care să fim așa afectați la nivel economic încât să fie luate măsurile acelea stupide, de tăieri de venituri. Deci eu nu cred că România e într-o astfel de situație, nu cred că urmează o astfel de situație. Important e ca noi, ca economie, să ne consolidăm, să dăm drumul la ceea ce înseamnă investiții. Și să nu mai avem acea dependență de spațiul Uniunii Europene”, a spus ministrul. 

×
Subiecte în articol: România teodorovici ministrul finantelor
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close