Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici, informații despre evaziunea fiscală: „Este o zonă cu care nu pot să mă laud astăzi”

Teodorovici, informații despre evaziunea fiscală: „Este o zonă cu care nu pot să mă laud astăzi”

Teodorovici, informații despre evaziunea fiscală: „Este o zonă cu care nu pot să mă laud astăzi”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
29 Aug 2018   •   23:41

Ministrul Teodorovici a fost întrebat de Adrian Ursu, în cadrul unei ediții speciale de la Antena 3, cu cât a scăzut evaziunea fiscală din portul Constanța și de pe alte frontiere ale României.

„Este o zonă cu care nu pot să mă laud astăzi. Sper să mă laud cât de curând cu schimbări majore. Am anunțat deja anumite proiecte ambițioase și puțin nebunești. Știu că vor fi foarte mulți nemulțumiți. Că vorbim de trafic de țigarete, că vorbim de alt tip de mărfuri sau de trimiterea de mărfuri doar pe hârtie în afara țării.. îmi doresc ca până la final de an sau cât mai curând posibil, personal vamal, dar și partea de infrastructură fizică și echipamente să fie schimbate. Nu pot da foarte multe elemente. La acțiunile mele nu renunț. 

Anul viitor va fi o schimbare radicală în ceea ce înseamnă trafic ilegal pe zona de est a țării pentru asta e principala noastră problemă”, a răspuns Eugen Teodorovici. 

„Se va schimba legislația foarte mult în zona de evaziune fiscală. Pentru că nu trebuie ca statul român să mai urmărească companiile, să le distrugă. Adică pentru o sumă pe care eu o constat, ca și Fisc, că trebuie dată la stat, nu mă duc și trimit la pușcărie patronul și închid firma. Trebuie să urmărim nu legalitatea, ci oportunitatea. Statul trebuie să urmărească încurajarea mediului de afaceri, nu să-l blocheze”, a mai spus ministrul de Finanțe. 

×
Subiecte în articol: teodorovici zona
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close