Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici: Iohannis nu figurează cu datorie

Teodorovici: Iohannis nu figurează cu datorie

Teodorovici: Iohannis nu figurează cu datorie
Sursa foto: foto- captura Antena 3
30 Aug 2018   •   00:01

Ministrul de Finanțe a făcut noi precizări cu privire la datoria președintelui Iohannis la stat. 

„Domnul președinte nu figurează la Fisc ca având obligații de plată. A doua chestiune legată de acele imobile, în speță cel din Sibiu, pentru care a fost acea dispută în anii trecuți. Sunt păreri și am și eu suspiciuni că, la nivelul Fiscului, acțiunile nu au fost tocmai cele care ar fi trebuit să fie întreprinse. De aceea am și declanșat un control și pe Finanțe și pe ANAF pentru a ști exact cine ce a făcut și cine ce n-a făcut pentru a evita pe viitor o astfel de practică”. 

„Casa respectivă, pentru care s-a încasat o chirie, ea e undeva la domnul președinte. Când am cerut notarului de la Sibiu să facă acel înscris în cartea funciară, în 2016, atunci s-a suspendat acea acțiune de către notar, spunând că pe rolul Curții de la Hunedoara există două procese și când acea instanță va hotârî, atunci se va decide. Noi am cerut Ministerului Justiției să ne confirme dacă acel notar a avut temei legal să suspende acea acțiune”, a declarat Teodorovici. 

„Dacă instanța de la Hunedoara, când va decide ea, că poate nu este statul român, ci este altcineva proprietar, statul român plătea suma respectivă acelei persoane. Dar astăzi, suma respectiv se află, în mod incorect, la domnul președinte”. 

×
Subiecte în articol: teodorovici Iohannis datorie finante
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close