Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici: Urmează să avem o discuție ca să vedem ce mai e de clarificat pe Pilonul II

Teodorovici: Urmează să avem o discuție ca să vedem ce mai e de clarificat pe Pilonul II

Teodorovici: Urmează să avem o discuție ca să vedem ce mai e de clarificat pe Pilonul II
18 Mar 2019   •   17:57

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple prin care opoziția îi cere demisia din funcție, că OUG 114 va fi modificată.

„Sunt și multe detalii tehnice vizavi de modul în care se aplică OUG 114 și v-am spus, facem un test coerent, unul singur pentru întreaga ordonanță o să ajungă și public pentru dezbatere sau pentru informarea publică”, a spus ministrul.  

„Dacă vrem ca săptămâna viitoare să avem ordonanța modificată, asta înseamnă și câteva avize. Automat sunt etape premergătoare aprobării în Guvern”. 

Întrebat dacă s-a ajuns la o soluție cu Pilonul II, Teodorovici a spus că „urmează să avem o discuție săptămâna aceasta. Ar fi ideal să avem o discuție în care să vorbim despre tot ce mai e de clarificat pe Pilonul II”. 

Eugen Teodorovici a spus că e de acord cu ce a spus Tăriceanu privind stimulentele pentru băncile care scad dobânzile

„Sigur că avem un punct de vedere comun. Am și lăsat acea idee. Deci din taxa pe lăcomie putem să vorbim de un bonus pe hărnicie. Ce dorim de la bănci? Să crească această intermediere financiară. Acesta e scopul. Și după discuțiile avute cu Asociația Română a Băncilor și în cadrul coaliției, s-a mers pe această idee”. 

 

×
Subiecte în articol: teodorovici discutie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close