Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie cere 30.000 de euro de la Universitatea Ovidius din Constanța, din cauză că nu i-a prelungit contractul de cadru didactic titular

ÎPS Teodosie cere 30.000 de euro de la Universitatea Ovidius din Constanța, din cauză că nu i-a prelungit contractul de cadru didactic titular

Arhiepiscopul Tomisului vrea să obțină 158.000 de lei de la Universitatea Ovidius din Constanța, cea care a refuzat să-i prelungească contractul de cadru didactic, după vârsta de pensionare. ÎPS Teodosie susține că refuzul i-a afectat reputația și numele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2024   •   18:19

ÎPS Teodosie a fost, în trecut, profesor titular la Universitatea Ovidius din Constanța.

În momentul în care a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare în sistemul de învățământ universitar, acesta nu a mai primit prelungirea contractului de cadru didactic.

Drept urmare, în acest caz, Arhiepiscopul Tomisului a acționat în instanță și solicită 158.000 de lei, circa 30.000 de euro, la cursul actual, de la Universitatea Ovidius, suma reprezentând drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o reparare a prejudiciului moral suferit.

De asemenea, ÎPS Teodosie mai susține că Universitatea Ovidius din Constanța i-ar fi putut prelungi contractul, în condițiile în care nu existau suficienți profesori titulari la catedră.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Constanța la data de 18 aprilie 2024.

 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close