Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, reacţie după propunerea ca bisericile să se închidă de Paşte la ora 2 dimineaţa: "Cu Dumnezeu nu negociem. Nici turcii, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!"

ÎPS Teodosie, reacţie după propunerea ca bisericile să se închidă de Paşte la ora 2 dimineaţa: "Cu Dumnezeu nu negociem. Nici turcii, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!"

Arhiepiscopul Tomisului i-a îndemnat, joi, pe credincioşi, să se roage pentru "luminarea conducătorilor" noştri şi a anunţat că nu va da curs restricţiilor preconizate de autorităţi, conform cărora slujba din noaptea de Înviere ar urma să se încheie la ora 2 dimineaţa.

ÎPS Teodosie, reacţie după propunerea ca bisericile să se închidă de Paşte la ora 2 dimineaţa: "Cu Dumnezeu nu negociem. Nici turcii, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!"
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2021   •   17:41

ÎPS Teodosie: Cu Dumnezeu nu negociem!

"Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12 noaptea dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face (...)

Am văzut că preşedintele Iohannis a avut o atitudine mai blândă, mai îngăduitoare...

Acest atac la adresa sufletului nostru creştin nu trebuie să se producă. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!", a spus arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

El a fost întrebat dacă se va conforma restricţiei de a încheia slujba în noaptea de Înviere la ora 2 dimineaţa.

ÎPS Teodosie: Credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri

"Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? (...) Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul nu e inferior trupului...Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. Vă rogăm să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere", a cerut Teodosie în intervenţia de la Antena 3.

El şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor renunţa la restricţionarea programului ceremoniilor religioase în noaptea Învierii.

"Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele... Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Teodosie slujba de inviere
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close