Antena 3 CNN Actualitate Teorie incendiară despre Kovesi. Cine și-ar fi unit forțele pentru a o pune la șefia Parchetului European

Teorie incendiară despre Kovesi. Cine și-ar fi unit forțele pentru a o pune la șefia Parchetului European

Teorie incendiară despre Kovesi. Cine și-ar fi unit forțele pentru a o pune la șefia Parchetului European
Sursa foto: foto: Agerpres
27 Feb 2019   •   20:24

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Citește și: Răsturnare de situație pentru Kovesi la Bruxelles? Omul-cheie în această dispută rupe tăcerea

Citește și: Culisele explozive ale votului pentru Codruța Kovesi. PNL a influenţat decisiv votul pro-Kovesi din Comisia LIBE

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) a PE.

Informația a fost comentată, miercuri, la "Punctul de Întâlnire" de analistul politic Bogdan Chirieac:

Citește și: Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu, după votul din Comisia LIBE

"În momentul acesta s-a creat un ring în care doamna Kovesi, suținută de binomul germano-rus, era într-o parte, România era nicărieri, statele central și est-europene plus statele din sud, de partea cealaltă.

Faptul că Parlamentul European a votat majoritar pentru domnia sa nu este nici pentru interviul pe care l-a susținut, nici pentru dosarul profesional, care este foarte încărcat în acest moment. Este pentru un om politic, doamna Kovesi, care ar putea să devină procuror general european având în spate ceea ce îndrăznesc să spun că are în spate (binomul germano-rus, n.r.) și interesele celor două mari națiuni care nu sunt întotdeauna convergente cu interesle Uniunii Europene", a afirmat Chirieac.

Citește și: Cum s-a făcut lobby în Comisia LIBE pentru Laura Codruța Kovesi VIDEO

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close