Antena 3 CNN Actualitate Terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Pitești, că a avut discuții cu reprezentanții HORECA pentru deschiderea teraselor la data de 1 iunie, acest lucru urmând să fie stabilit în funcție de evoluția epidemiei în perioada 15 mai – 1 iunie.

Terasele ar putea fi deschise de la 1 iunie. Anunțul făcut de Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   17:19

Premierul Ludovic Orban, a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre posibilitatea deschiderii teraselor la data de 1 iunie.

„Este adevărat că am avut o discuție cu reprezentanții HORECA și m-am arătat deschis să discutăm. Avem, pe data de 18 o nouă discuție. Totul depinde de evoluția epidemiei în perioada de două săptămâni dintre 15 mai și 1 iunie, în care odată cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităților. În cea mai mare parte, ținerea sub control a răspândirii virusului ține de comportamentul responsabil al cetățenilor, așa cum a fost 98 – 99% din cazuri. Datorită comportamentului corect nu a existat o răspândire a epidemiei foarte mare”, a spus Orban, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, terasele ar putea fi deschise cu anumite condiții.

„După 15 mai stă în puterea lor (a cetățenilor – n.r.). Dacă lucrurile vor sta bine după data de 1 iunie vor exista noi măsuri de relaxare și am discutat despre terase ca odată cu încălzirea vremii să dăm drumul cu anumite condiții”, a mai spus Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close