Antena 3 CNN Actualitate Teroarea provocată de Statul Islamic va continua. Ce spun experţii

Teroarea provocată de Statul Islamic va continua. Ce spun experţii

Teroarea provocată de Statul Islamic va continua. Ce spun experţii
de S.T.    |    20 Noi 2015   •   13:38

Atentatele de la 13 noiembrie de la Paris riscă să marcheze începutul unei campanii de acțiuni teroriste organizate de gruparea Statul Islamic în țările coaliției care luptă împotriva sa în Siria și în Irak, susțin experți citați de AFP.

Pentru moment, campania de raiduri aeriene care vizează pozițiile organizației extremiste în regiunile pe care le controlează și-a realizat puțin potențialul, nereușind să-i lovească pe liderii care s-au pus la adăpost, și ar trebui să fie intensificată pentru a duce la slăbirea considerabilă a organizației, afirmă experții citați.

"Daesh (acrononimul arab al Statului Islamic) lucrează în paralel la ancorarea sa teritorială și la expansiunea sa internațională", a explicat pentru AFP Jean-Pierre Filiu, profesor la Sciences-Po Paris, specialist în mișcările jihadiste.

"Succesiunea atentatelor de la Ankara (102 morți la 10 octombrie), prăbușirea avionului rusesc din Sinai (224 de morți la 31 octombrie), Beirut (44 de morți la 2 noiembrie), Paris (129 de morți la 13 noiembrie) nu reprezintă un semn de slăbiciune, ci dimpotrivă", a adăugat el.

"Forța Daesh, în tipul acesta de acțiuni, este că are inițiativa", a adăugat el.

Noi amenințări au fost proferate vineri de doi jihadiști a căror identitate nu se cunoaște într-o înregistrare video postată pe internet și intitulată "Paris înaintea Romei", care ar fi fost filmată în provincia irakiană Dijla.

"Oh, Franță a crucii, cu voia lui Allah cel atotputernic îți vom distruge monumentele. Am început cu tine, vom termina cu Casa Albă, care va fi înnegrită de focul nostru", au spus jihadiștii în înregistrare.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close