Antena 3 CNN Actualitate Terorist turc dat în urmărire internaţională, prins în România

Terorist turc dat în urmărire internaţională, prins în România

Terorist turc dat în urmărire internaţională, prins în România
Sursa foto: Terorist turc prins la Bucuresti
17 Feb 2010   •   14:47

Un bărbat de origine turcă, dat în urmărire internaţională pentru aderarea la o organizaţie teroristă, a fost depistat marţi în Bucureşti, conform unui comunicat al Inspertoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro. Raluc Seucan, purtător de cuvânt la IGPR, a declarat pentru Antena3.ro că cetăţeanului turc i s-a întocmit dosar penal anul trecut, pentru tentativă de trecere ilegală a graniţei.

HUSEYIN C., cetăţeanul turc, în vârstă de 40 ani a fost arestat de către poliţiştii români, la Bucureşti. Instanţa va hotărî miercuri dacă suspectul de terorism va fi arestat în vederea extrădării sau eliberat.

?Poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat marţi o acţiune de prindere a unui urmărit internaţional despre care existau date că se află în România. În ianuarie anul acesta, autorităţile turce au solicitat României urmărirea cetăţeanului, iar el a fost depistat marţi în sectorul 3, din Capitală, unde locuia cu concubina. De asemenea, Huseyn C. a încercat în vara lui 2009 să treacă graniţa ilegal, fără acte, iar poliţiştii Poliţiei de Frontieră Arad i-au întocmit dosar penal pentru tentativa de ieşire ilegală din ţară?, spune Raluca Seucan, purtător de cuvânt la IGPR, pentru Antena3.ro.

Cetăţeanul turc va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la instanţă care, conform prevederilor legii privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, va hotărî asupra arestării lui în vederea extrădării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: terorist turc România IGPR mandat extradare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close