Antena 3 CNN Actualitate Test antigen rapid, pozitiv la suc de portocale. Explicația RoVaccinare

Test antigen rapid, pozitiv la suc de portocale. Explicația RoVaccinare

O postare în care un test antigen rapid iese aparent pozitiv după ce o cantitate mică de suc de portocale este turnată pe el a fost intens distribuită în ultima vreme. Motiv pentru care reprezentanții RoVaccinare vin cu o explicație în acest caz.

Test antigen rapid, pozitiv la suc de portocale. Explicația RoVaccinare
Sursa foto: Facebook / RoVaccinare
de Laura Dinu    |    24 Ian 2022   •   10:01

”O bazaconie a fost distribuită de peste 90 de mii de ori: Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. NU, acesta doar distruge testul antigen!

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare a fi un rezultat pozitiv, a fost distribuit de zeci de mii de ori la mijlocul lunii ianuarie 2022, cu afirmații că aceasta este o dovadă că testele rapide nu sunt fiabile.

Cu toate acestea, la fel cum un test de sarcină nu este menit să fie folosit de un bărbat sau cu o probă din saliva unei femei, testele antigen Covid-19 nu sunt menite să fie utilizate cu mostre de alimente.

Testele pentru Covid-19 au fost subiect de dezinformarea încă de la începutul pandemiei.

AFP a demontat, de asemenea, multe alte videoclipuri în care diferite alimente și băuturi au fost folosite pentru a susține că testele Covid-19 nu sunt de încredere sau că numărul de cazuri este umflat: cu Coca-Cola si sos de mere, Red Bull, bere sau apă de la robinet, precum și cu căpșuni. AFP a verificat deja afirmațiile cu privire la sucul de portocale și testele de antigen în spaniolă și în sârbă.

Cum funcționează un test antigen Covid-19?

Există în prezent sute de teste diferite pentru Covid-19 care pot fi împărțite în două categorii: cele de diagnostic (test PCR și antigen) pentru a determina dacă o persoană este infectată și cele serologice, care arată dacă o persoană a fost infectată în trecut.

Testele antigen sunt mai puțin sensibile și mai puțin fiabile decât testele PCR, dar sunt mai rapide. Pentru a obține un rezultat pozitiv, trebuie să existe o cantitate mai mare de virus. Aceasta înseamnă că în momentul infecției cu SARS‑CoV‑2, când există încă doar o cantitate mică de virus în organism, testul antigen poate arăta în mod eronat un rezultat negativ”, se arată pe pagina ROVaccinare. 

‼️?‍? O bazaconie a fost distribuită de peste 90 de mii de ori: Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. NU,...

Publicată de RO Vaccinare pe Duminică, 23 ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: test antigen suc portocale
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close